Jätten i skyn

Alla har vi fått se lite av superhjältarna och deras kamp mot de onda i ett flertal actionfilmer, Batman, Superman men även den mytologiska Tor som sågs som mänsklighetens beskyddare. Vi har sett hur karaktären tagit form i Marvels serier och filmer om den forna guden och dess kamp mot det onda. Kanske är det inte konstigt att de valde just Tor när dem gjorde film av de gamla Asagudarna, han var populärast och dyrkades av enkelt folk. Men Tor var inte enkel för det, med förmågan att tillkalla åska och storm var hans skicklighet stor när han jagade bort de onda krafterna. 

Det faktum att Tor var en av de starkaste är även något som reflekteras när man kollar på dem som fått föreställa honom i populärkulturen. Vi har sett hur Chris Hemsworth har tränat sina extremt råa pass för att kunna likna och få samma pondus som karaktären Tor. 

Thor – omänskliga krafter

Med sin hammare och råstyrka är Thor, både seriefiguren och Tor i folkmun, någon att räkna med, legenden säger att han slår sin hammare och skrämmer bort skogstrollen. Det krävs mycket kraft och det syns i filmerna där han är med och räddar världen även i Avengers. Vi nämde tidigare skådisen Chris Hemsworth och vi tänkte kolla lite närmre hur han förberedde sig när han skulle spela karaktären. 

Ett krav för rollen var att lägga på en hel del muskelmassa i början, Tor är ju kraftig med enorm styrka och detta bör märkas direkt. För att nå sitt mål började han med 8 veckors bulkning, det är när man lyfter tungt, äter lika tungt och fokuserar på att bli större. För maximal effekt tränade Chris en 3-split där han fokuserade på stora muskelgrupper och tunga vikter så som bröst, rygg, ben, armar och axlar. 

Viktigt när man tränar så hårt är att även äta bra mat i lagom mängd. Annars ger träningen motsatt effekt, speciellt när du bulkar. Målet är att ligga på ett kaloriöverskott varje dag som ska resultera i en jämn viktökning i samband med att musklerna expanderas. Vill du läsa lite närmre om hans träningsrutiner kan du kika in artikeln i sin fulla form här https://www.naturligtomhalsa.se/traningprogram-god-of-thunder/

Gudarna – Populära karaktärer än idag 

Vi kan idag se hur forna gudar tar form i modern populärkultur, med spel och filmer kan vi nästan hitta något för varje gud. Det är inte bara Thor som fått filmer efter sig, kolla bara på The Avengers så ser du där flera karaktärer hämtade från de forna gudarna. Titta in på olika spel och se där hur de tagit form i spelens värld, här https://casino.betfair.se/k/spelautomater hittar vi flertalet spel med olika gudar, allt från fornnordisk mytologi till grekiska gudar. Inte är det konstigt att Hemsworth fick ligga i så hårt som han fick, hur skulle någon annars ta hans karaktär på allvar? 

Om man är osäker på exakt alla gudar i skyn så kan man kika in här http://ungafakta.se/vikingar/tro/asagudar/

Vi hoppas att Tor än idag är däruppe bland molnen och skyddar oss mot de onda trollen! För vem annars ska slå Tors hammare om inte Tor? 

Ska hemvändarna sätta färg på Allsvenskan?

Det råder ingen tvivel om att Allsvenskan 20/21 kommer att vara en av de bättre upplagorna av Allsvenskan sett till ”affischnamn”. Vi har fått se ett flertal olika nyförvärv, exempelvis Jakob Johansson och Alexander Farnerud till IFK Göteborg, samt Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin till Malmö FF, bland mycket annat.

Malmö får för första gången på många år klara sig utan Markus Rosenberg, men har trots detta en kavalkad av alternativ på anfallsfronten. Vad sägs om Toivonen, Kiese Thelin, Molins, Berget och Antonsson? Det har blivit två raka säsonger utan att MFF fått lyfta Lennart Johanssons pokal mot skyarna, något skåningarna annars blivit vana att se under det senaste decenniet. Kan de lyckas ta hem den i år?

När det gäller IFK Göteborg så har deras supportrar fått vänta betydligt längre. Vi får bläddra tillbaka till 2007 för att få läsa om det senaste guldet. Då blev det traditionsenligt guldpytt på Kamratgården. En tradition de sannerligen vill väcka till liv igen och visst finns det lite hopp igen efter några tunga år på västkusten. De saknar sannolikt fortsatt några tunga namn i startelvan, men nyförvärven i form av Johansson och Farnerud kommer betyda mycket. Det ska samtidigt bli intressant att se hur Hosam Aiesh fortsätter att utvecklas i klubben.

De regerande mästarna, Djurgårdens IF, har legat förhållandevis lågt på transferfronten. Enligt betting på fotboll står DIF i 5,00 vinna igen inför kommande säsong. Det som sticker ut är givetvis värvningen av den tidigare skytteligavinnaren, Kalle Holmberg, från IFK Norrköping. Frågan är om det ska räcka för att de ska kunna försvara titeln?

Källa: ”Zlatan Ibrahimovic i juni 2018” av Tasnim News Agency (CC BY 4.0)

Djurgårdens största hot är sannolikt Hammarby. De har till stor del behållit den trupp som kom så nära förra säsongen, men kryddat till den med ett affischnamn i form av Paulinho. Den offensiva brassen har varit smått sagolik för Häcken under sina år på Hisingen, får han kröna sin tid i Sverige med ett SM-guld?  Den stora snackisen annars är givetvis huruvida vi kommer att få se Zlatan Ibrahimovic i grönvitt under den kommande säsongen. En sak som för inte alls länge sedan skulle låta surrealistisk, men som nu faktiskt inte känns helt omöjlig. Vi får följa uppdateringarna om vad Ibrahimovic hittar på härnäst.

När det gäller hemvändare finns även en i AIK. Han spelade förvisso några matcher redan förra säsongen, men Nabil Bahoui kommer givetvis vara en nyckelfigur för att Solna-klubben ska kunna vara med och slåss om ett SM-guld eller en framskjuten placering. 

När det gäller hemvändare så hittar vi ytterligare en i IFK Norrköping. Christoffer Nyman återvände inför förra säsongen och visade direkt att målsinnet fortsatt finns kvar. Norrköping har fortsatt en stabil trupp och med spelare som Hakšabanović och Fransson kommer de fortsatt ligga bra med i den allsvenska toppen.

Det är alltid kul att se gamla trotjänare återvända till Allsvenskan. Vi har genom åren fått se spelare som Kim Källström, Andreas Isaksson, Tobias Hysén, Behrang Safari och Markus Rosenberg återvända. Nu blir det chansen för Toivonen, Johansson och andra spelare som vi blivit vana med att se i det svenska landslaget att visa upp sina talanger på hemmaplan. Vem blir den bästa hemvändaren i år?

Fasadtvätt och fasadmålning Stockholm

När det kommer till att tvätta fasaden eller måla om fasaden så krävs oftast ett större arbetsprojekt. Ofta i form av att man anställer en firma som sen under några dagar kör dit sin stora maskiner för att komma åt tanken och fixa till dem. Eftersom att dem arbetar på en väldigt hög höjd så finns alltid risken att trilla ner vilket vore förödande.

Svensk Arbetsklättring är ett företag som sysslar med Arbetsklättring, vilket är en relativt ny form av höghöjdsarbete som också kallas yrkesklättring eller rope access, vilket är en form av klätterteknik. Svensk Arbetsklättring är specialister på höghöjdstjänster och erbjuder flera olika tjänster, bland annat fasadmålning, fasadtvätt och fasadrenovering. Företaget är lokaliserat i Stockholm och utför främst sina tjänster däromkring.

Att jobba med höghöjdsarbete krävs endast reparbete och är både snabbt och smidigt sätt att få klart projektet på då det inte kräver mycket tid med transporter och maskiner. Det är en väldigt enkel och säker metod som också är väldigt anpassningsbar till tjänsten som ska utföras och beroende på i vilken miljö. Till exempel så gör det ingen skillnad om höjden är 5 meter eller 50 meter.

Ska du vända dig till någon som utför fasadrenovering, underhåll eller inspektion och du tänker att du vill gå till någon miljövänlig, vänd dig då till Svensk Arbetsklättring.

Blir hemmagjord glass någonsin lika bra?

Det är ganska vanligt att vilja göra egen glass hemma för att det ska bli nyttigare. Det här är en god anledning till att folk köper glassmaskin för att sedan strikt kontrollera innehållet. Men blir det någonsin lika gott som när du köper en färdig glass i kiosken eller i butiken?

Vi jämför Magnum med hemmagjord chokladglass

Okej, vi börjar med ett exempel som borde ge en bra uppfattning om hemmagjord glass verkligen är så bra. Tänk dig en Magnum med knaket som kommer då du biter i den. Tänk dig sedan hemmagjord chokladglass som kanske har lite nyttig kakao som fått stelna i.

Smaken kan ju vara helt fantastisk även på glassen du gjort med din glassmaskin eller med en mixer. Men det där knaket… Alltså det blir inte riktigt samma sak.

Nu kan du argumentera att det mycket väl går att ordna med knak på hemmagjord glass. Fast det här är inte lika enkelt som att köpa glassen redo. Och vi måste komma ihåg att en del av upplevelsen faktiskt kan vara att någon annan har gjort maten. Det smakar ju så mycket bättre när det inte är du som har lagat middagen, eller hur?

Både nyttigt och gott

Struntprat säger du och många andra. Hemmagjord glass blir både godare och den är nyttigare. Smaken av nyttigt är det som höjer hela upplevelsen. Dessutom kan du dra ner på sötman och det är faktiskt riktigt härligt. Kommersiell glass är inte sällan alldeles för söt.

Med äkta ingredienser som riktiga blåbär istället för smakessens eller grädde med bästa egenskaperna blir glassen du gör själv rena rama njutningen. Den kommer att kosta mer men det kan det vara värt.

Att göra glass ihop smakar också gott

Vi ska inte glömma bort att en rolig stund tillsammans med familjen också kan lämna god smak i munnen. Att tillsammans experimentera fram smaker är stimulerande. Egna recept på glass skapas och snart har ni era unika favoriter som inte finns någon annanstans.

Bästa gelaton är ju hemmagjord

Sist men inte minst ska vi komma ihåg att den bästa italienska glassen är gjord precis så som du gör hemma med en proffsig glassmaskin. Inget konstigt här. Om du tänker på detta sätt inser du att det absolut kan bli minst lika gott. Faktiskt godare!

Summering

Inget behöver utesluta det andra. Det kan tyckas vara så att den hemmagjorda glassen vinner men du måste inte välja. Unna dig magnum-knak ibland och ät hur mycket nyttig glass du vill. Livet är nu och det ska levas med god glass!

Surfa säkert med VPN

Vill du kunna surfa anonymt och säkert? Då ska du skaffa dig ett VPN. Ett VPN gör att du kan vara anonym på nätet, surfa säkert och dessutom komma åt blockerade sajter. I den här artikeln berättar vi vad en VPN-tjänst är och hur du kan hitta rätt i VPN-djungeln. 

Vad är ett VPN? 

VPN står för virtual private network och är en tjänst som idag erbjuds av flera hundratals aktörer på marknaden. När du använder dig av ett VPN surfar du säkert då tjänsten gör att du skapar en krypterad anslutning till en server och låter din internettrafik passera genom denna server istället för rakt ut på nätet. VPN är därför något som många företag använder sig för att kunna dela resurser med anställda när de arbetar hemma. 

Att använda ett VPN är dock inte bara populärt bland företag, det är dessutom något som många privatpersoner uppskattar att använda sig av. Idag är utbudet av VPN-tjänster stort, att därför hitta rätt i VPN-djungeln kan vara svårt. Om du vill veta vilken VPN-tjänst du ska använda, kan du se ett test av de bästa VPN-tjänsterna här. I guiden jämförs några av de största aktörerna på marknaden och för- och nackdelarna med deras VPN-tjänster.  

Stor prisskillnad på VPN-tjänster 

Om du vill skaffa en VPN-tjänst kommer du snabbt att upptäcka att inte bara finns otroligt många olika VPN-tjänster utan även att priset på de olika tjänsterna varierar kraftigt. Ofta kommer du att behöva betala antingen varje månad eller per år. Att ha ett litet extra öga på detta kan därför vara smart. 

Är integritet viktigt för dig? 

Om integritet är en viktig punkt för dig bör du kika lite extra på punkten huruvida den tjänst du väljer verkligen uppfyller alla integritetskrav. Alla tjänster gör nämligen inte det. Att därför vara uppmärksam på detta kan vara viktigt. 

Snygga solglasögon för både dam och herr

Under den senaste tiden så har allt fler upptäckt att bågar är en av våra viktigaste modeaccessoarer. Thorberg Design erbjuder en kollektion som består av färgglada läsglasögon både för dam och herr. Deras kollektion har även matchade accessoarer till deras läsglasögon och solglasögon.

Vad är läsglasögon?

Det finns flera olika typer av läsglasögon beroende på bågar och glas. Men oavsett vad så har dem samma mål vilket är att hjälpa dig som bär glasögonen att se bättre på nära håll. Läsglasögon kräver olika styrkor för att anpassa oss till hur försämrad synen är i dagsläget. Bland annat så finns det enkelslipade glas och multifokala glas. Enkelslipade glas är som dem låter, väldigt enkla och finns att köpa hos alla optiker och butiker på nätet, även i fysiska matbutiker finns dessa att köpa. Du hittar oftast enkelslipade glas med bågar med en styrka på runt +1.00 till +3.00. Det är fortfarande lika viktigt att ta reda på vad exakt man har för brytfel och hur mycket styrka man behöver för att kunna se bra.

Till skillnad från enkelslipade glas så finns multifokala glas, detta är ett mer avancerat läsglas och desto mer komplext ett synfel är desto avancerade behöver läsglaset vara. Tidigare använde man bifokala och multifokala glas för att korrigera flera synfel samtidigt. Men dessa glas anses inte vara särskilt vackra eftersom det finns en tydlig linje som delar upp glaset i två olika styrkor.

Linjalen, tumstocken och avståndsmätning till himlakroppar

Ett mätinstrument är en fysisk anordning eller en konstruktion av något slag som används för att mäta en eller flera olika fysikaliska storheter. Ett av de vanligaste mätinstrumenten vi har är linjalen. Kanske kom du i kontakt med detta mätverktyg när du började skolan eller när du insåg att det var allt för komplext att dra raka linjer för hand. Innan CAD tog överhanden så användes ofta linjalen som ett mätinstrument inom det geometriska området av t.ex. ingenjörer vid design och framtagning av ritningar för allehanda saker. Det finns givetvis många andra instrument som används vid längdmätning som tex tumstock och måttband.

Tumstocken har funnits med länge i den mänskliga historien. Men något som få vet är att det är en svensk som anses ha uppfunnit den klassiska vikbara modellen. Nämligen en man vid namn Karl-Himler Johansson Kollén anses alltså vara den som uppfann den första ledbara tumstocken i moderna tider. Denna uppfinning ledde till att företaget Hultafors AB bildades, och de är en stor tillverkare av tumstockar eller kanske mer korrekt benämnt i dagens läge, meterstockar. I dagligt tal benämner vi allt som oftast tumstocken som just tumstock, detta kan man härleda till att förr i tiden var graderingen i tum. I dag anges oftast graderingen utefter metermåttet och en mer korrekt benämning är alltså vara meterstock för detta mätverktyg.

För mätning av betydligt längre avstånd kan man använda sig av laser eller radar. Man skickar då iväg mikrovågor eller ljuspulser som sedan när de träffar föremålet man vill mäta avståndet. Vid träffen så reflekteras dessa vågor tillbaka och med hjälp av reflektionen så kan man ta tid hur lång tid det tog för signalerna att ta sig fram och tillbaka. Med denna tid och det faktum att man vet hastigheten på vågorna man skickar iväg kan man alltså ta reda på sträckan vågorna färdats. Sträckan är lika med hastigheten multiplicerat med tiden det tog dividerat med två. För att underlätta när man letar efter en avståndsmätare har hemsidan www.avstandsmatare.nu testat och jämför de bästa avståndsmätarna.

För att mäta avståndet till sådant som nästan befinner sig så långt bort att det är svårt att föreställa sig hur långt bort det kan man använda sig av något som kallas för parallax. Detta använder man för att ta reda på avståndet till andra himlakroppar i vårt universum. Man kan mäta så stora avstånd som upp till 500 ljusår med Parallaxmetoden. Ett ljusår är så långt ljuset hinner färdas ett mänskligt jordeår, alltså ca 9 460 730 472 580 800 meter eller 9461 miljarder kilometer, detta om man då räknar ett år som 365,25 dygn där ett dygn är 86 400 sekunder och ljusets hastighet är 299 792 458 meter per sekund. Vid Parallax tar man ett fotografi av rymden där det man vill mäta avståndet till finns med. Efter ett halvår tar man en ny bild av samma område. Efter ett halvår har passerat har då vår jord även roterat ett halvt varv runt solen. Eftersom vi vet hur lång denna sträcka är och att vi nu har två fotografier där man kan se hur stjärnan flyttat sig kan man mäta förändringen.

Atlaskotan – behandlingar som fungerar

Det kan finnas flera orsaker till varför man känner av domningar i både händer och fötter. Om smärtan strålar på baksidan av låret och i vissa fall direkt till foten kan det vara smärta i ischias. Det finns både ”äkta” och ”falska” ischias.

Skillnaden mellan äkta och falsk ischias

Sann ischias är mindre vanligt och orsakas av nervsystemet i ryggraden och beror i många fall på diskbråck eller diskbuktning. Om smärtan går något under knäet tillsammans med förlust av känsla eller svårigheter att lyfta benet kan det finnas nerver som har komprimerats under bunten. I detta fall bör du rådfråga en läkare. Läkare ordinerar vanligtvis recept för vila, ger smärtlindring och inflammationshämmande mediciner.

Falsk ischias eller piriforis syndrom, som det kallas, är mycket vanligare och kan bero på att musklerna är anspända och alltså väger på ischiasnerven. Falsk ischias smärta känns vanligtvis bakom låren, men till skillnad från ischias går den sällan till benet. För behandling av falsk ischias rekommenderas en behandling som kallas ATLANTOtec-metoden. Behandlingen inkluderar en grundlig vibrationsmassage av ryggmärgen.

Atlaskotan ger behandling med hjälp av ATLANTOtec-metoden som rekommenderas för att skapa symmetri och balans genom djup vibrationsmassage. Behandlingen har visat sig vara effektiv mot bland annat spänningshuvudvärk och migrän.

Känn dig trygg med Key Code Security

I dagens samhälle är det inte svårt att komma över någons identitet och att förändra identiteter är tjuvar av färska produkter. Dem är dessutom experter på att ID-kapa vilket gör det ännu mer skrämmande. De som är ID-kapare arbetar på ett strukturerat sätt och har ett brett utbud av metoder för att få tillgång till din identitet. Se alla offentliga uppdrag i Sverige. När det gäller kapare är det mest intressanta att minska människor och därmed hantera deras ekonomi och potentiella stabila inkomster, eftersom det finns ett av de mest utrymme att låna pengar eller mest utrymme att låna pengar. Den enda identitetskaparen behöver tillgång till en persons brevlåda, säkerhetsbältet kommer alla. Använd bara identitetskapare för att ansöka om ett lån, beställa kreditkort etc. Personliga kapare har då lyckats fånga din identitet med ett tankestopp innan du blir ett offer. är inte kreditvärdigt eller kan inte låna mer pengar.

Att skydda mot identitetskirurgi är särskilt viktigt och det är också lätt att göra. Key Code Security tillhandahålls av tjänsten för att skydda din identitet, den så kallade. ID-vakt. Se sedan om du har gjort något på ditt ID-kort, till exempel en låneansökan. Sedan skickar Key Code ut ett meddelande omedelbart till din epost och telefon. Med autentisering kommer du att märka så fort någon använder ditt namn. Key Code tillhandahåller också nyckelsäkerhet genom att få en nyckelring för nycklarna.

Biblar för barn på en kristen webbshop

Bibeln är inom kristendomen en fastställd samling av skrifter från särskilda betydelser och från särskilda personer som har haft en betydelse för gud/Jesus. Bibeln består av 77 böcker som är skrivna av olika författare och i olika tider. De äldsta böckerna är från cirka 900 år före Kristi födelse medans de senaste är från cirka 100 år efter Kristi födelse. Att bibeln speglar olika världsbilder är ingen nyhet. De olika författarna till böckerna i Bibeln hade nämligen olika världsbilder och trosföreställningar och de levde i olika kulturer. Vilket också märks av i böckerna, därför kan Bibeln till exempel förklara ett fenomen som åska, eller en sjukdom, på ett sätt som inte är trovärdigt för oss idag.

Än idag så skrivs böcker om tro, Jesus och andra poetiska betingelser. Dessa kristna böcker är egen skrivna från författarna och tagna ur egna berättelser medans vissa gör en slags återberättning av bibeln. Vissa böcker är också moderniserad upplagor av bibeln som till exempel biblar för barn. När det kommer till biblar för barn så gäller det att dem matchar det som barnen intresseras av idag, när det kommer till stilmässigt för att det ska ge ett intryck för barnen så att dem förstår.

Semnos förlag är ett kristet bokförlag och är en kristen webbshop där du kan köpa allt från barnbiblar till målarböcker för vuxna.