SlöSurfen

Bättra på ditt sparande i höst

Sommaren brukar för många vara en lång period av nöjen, god mat, resor och äventyr som, tyvärr, brukar kännas i plånboken när hösten knackar på dörren. Vi tänkte därför dela med oss av ett par bra tips på hur och vad du kan göra för att snabbt komma på fötterna igen.

Dra in på lyxkonsumtionen

Steg nummer ett för många är att falla in i rutiner igen och se över sina utgifter. Många lever långt över sitt normala när semestern faller på. Inom kort är dock uteserveringarna tid över och det är dags att damma av matlådorna. Att göra storkok kan vara ett av dom lättaste första stegen att ta för bättre på sitt sparande.

Sätt upp mål

Att ha mål, oavsett om det är kommande resor, renoveringar eller starten på ett buffertsparande är en klok idé. Människor har i regel betydligt lättare att förhålla sig till en sparsammare livsstil så länge det finns ett faktiskt mål som man själv har satt upp.

Investera på börsen

Sista tipset är enkelt och nära på självklart, att investera mer. Att investera pengar på börsen behöver absolut inte vara förenat med stora risker. Läser du på och sätter dig in i marknaden kan du såklart investera i alltifrån aktier och fonder till bitcons. Men utbud är betydlig mycket större än så och det finns nära på riskfria alternativ att spara i. Då är dock inte utdelningen lika stor såklart.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln