SlöSurfen

Den mångsidiga användningen av aluminium i byggbranschen

Aluminium är en lättmetall som har en mycket låg densitet i förhållande till sin styrka. Detta, i kombination med dess korrosionsbeständiga egenskaper, gör den idealisk för användning inom byggbranschen. Den har använts i Europa sedan slutet av 1800-talet och dess popularitet har bara ökat sedan dess. I dag används aluminium i stor utsträckning i både tak och fasader. Låt oss ta en närmare titt på hur detta mångsidiga material används i byggandet.

Aluminiumplåt

Ett av de vanligaste användningsområdena för aluminium i byggbranschen är aluminiumplåt. Det är lätt att arbeta med och kan anpassas för att uppfylla en mängd olika behov. Aluminiumplåt kan till exempel dubbelfalsas för att skapa en vattentät tätning. Den är också tillräckligt hård för att motstå mekanisk påfrestning, vilket gör den idealisk för beklädnad och täckande ändamål.

Extruderade profiler

Ett annat vanligt användningsområde för aluminium är extruderade profiler. Dessa används flitigt i fönster, dörrar och fasader. Tack vare sin låga vikt och höga hållfasthet är aluminium det perfekta materialet för detta ändamål. Dessutom är det lätt att forma och forma till den önskade profilen.

Slutsats

Som du kan se är aluminium ett mångsidigt material som har många användningsområden inom byggbranschen. Tack vare sin låga vikt, höga hållfasthet och korrosionsbeständiga egenskaper är det ett idealiskt val för både tak och fasader. Om du planerar någon typ av byggprojekt som involverar någon av dessa två delar, tveka inte att använda aluminium från Montano!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln