SlöSurfen

Fördelarna med badtunnor

Att sitta i en badtunna i trä har otaliga fördelar, både mentala och fysiska. Det är ett utmärkt sätt att koppla av och varva ner efter en lång dag eller att umgås med familj och vänner. Men visste du att bad i badtunna även kan ha vissa positiva effekter på din hälsa? Låt oss ta en närmare titt på några av fördelarna med badtunna.

Sänkt hjärtfrekvens och blodtryck

En av de viktigaste fördelarna med badtunna är att det kan bidra till att sänka din hjärtfrekvens och ditt blodtryck. Detta beror på att när du sitter i en badtunna bidrar vattnets hydrostatiska tryck till att öka den venösa returen från de nedre extremiteterna och bukhålan tillbaka till brösthålan. Detta ökade blodflöde innebär att ditt hjärta inte behöver arbeta lika hårt, vilket sänker din hjärtfrekvens och i sin tur sänker ditt blodtryck.

Förbättrad cirkulation

En annan fördel med badtunnan är förbättrad cirkulation. Vattnets hydrostatiska tryck hjälper till att flytta vätska genom kroppen, vilket kan minska svullnad i lederna och bidra till att förbättra cirkulationen överlag. Dessutom kan värmen från vattnet bidra till att lösa upp spända muskler, vilket också främjar en bättre cirkulation.

Lättnad vid artrit

Om du lider av artrit kan badtunna vara ett bra sätt att lindra smärta och inflammation. Vattnets värme kan hjälpa till att slappna av i stela muskler och leder, och det hydrostatiska trycket kan hjälpa till att minska svullnaden. Många upplever dessutom att badtunnan kan bidra till att öka rörelseomfånget i de drabbade lederna.

Som du kan se finns det många fördelar med badkaret. Så nästa gång du känner dig stressad eller öm, varför inte överväga köpa en badtunna i trä från Nordiskatunnan?

Trendande artiklar

Dela den här artikeln