SlöSurfen

Koppla av en stund med att flyga drake

Att flyga drake är en rolig aktivitet som kan utövas av människor i alla åldrar. Det finns många olika sätt att flyga drake på och minst lika många olika typer av flygdrakar. Det bästa sättet att flyga en drake varierar beroende på vilken typ av drake du har. Vissa drakar är till exempel utformade för akrobatisk flygning, medan andra är bättre lämpade för enkel svävning.

Det viktigaste att komma ihåg när man flyger en drake är att hålla den under kontroll hela tiden. Drakar kan flyga iväg från dig mycket snabbt om de fastnar i en vindpust, så det är viktigt att vara medveten om din omgivning och hålla ett fast grepp om drakens snöre.

Om du vill flyga en drake genom att springa med den ska du först se till att det blåser tillräckligt mycket. Håll sedan draken i handtaget och spring i vinden. Draken kommer att börja flyga. Du kan sedan släppa handtaget och draken fortsätter att flyga på egen hand.

Det finns olika sätt att flyga drake på, beroende på din erfarenhet och vilken typ av drake du använder. Om du precis har börjat är det enklaste sättet att flyga en drake att springa med den. Detta hjälper dig att få upp draken i luften snabbt och med minimal ansträngning.

När du har mer erfarenhet kan du prova att flyga draken genom att hålla den i handen. Detta ger dig mer kontroll över draken och ger dig möjlighet att utföra trick eller flyga i olika mönster. För dem som är riktigt erfarna finns det ännu mer utmanande sätt att flyga en drake, till exempel genom att använda flera drakar samtidigt eller flyga i starka vindar.

Hur du kan använda vindstrutar, vindspel och vindsnurror när du flyger drake

Undrar du ibland när det skulle vara perfekt vind för att ge sig ut på en äng eller vid stranden och koppla av en stund med din flygdrake. Har du då tänkt på att du enkelt kan montera ett vindspel eller en vindsnurra i trädgården för att få en uppfattning om hur kraftig vinden är och åt vilket håll den blåser.

Har du något högre ambitioner än så och vill flyga drake och öva genom att flyga drake mer åt stunt hållet så kan en vindstrut vara mer användbar för syftet då du kan montera den högre upp, exempelvis på en flaggstång och på så sätt få en bättre bil av hur vinden är.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln