SlöSurfen

Så ser en arbetsdag ut för en företagscoach från morgon till kväll

En företagscoach är en person som hjälper företag att uppnå sina mål och maximera sin potential. För att göra det, spenderar företagscoach en stor del av sin tid att interagera med människor och analysera affärsprocesser. Arbetsdagen är fullspäckad med möten, utbildning, bedömning och utvärdering. I följande inlägg kommer vi att ta en titt på en typisk arbetsdag för en företagscoach.

En företagscoachs arbetsdag börjar tidigt

Många coacher försöker börja sin dag före de flesta andra anställda anländer på arbetsplatsen. Innan coachen går in till kontoret, kan de ägna en liten stund åt att tänka på dagen som kommer och reflektera över de senaste dagarna. Väl framme på kontoret, går företagscoachen oftast igenom sin lista med måste-göra-uppgifter. De gör det ofta innan resten av personalen anländer så att de kan få en sammanhängande och ostörd tid att fokusera på uppgifterna.

När resten av personalen anländer, kan företagscoachens dag ta fart. Coachen kan hålla 1-1-möten med anställda där de kan diskutera prestation, mål och karriärutveckling. Utvärdering av nya projekt, marknadsanalys och planering av budgeten är också viktiga uppgifter för coachen. Framåt lunchtid kan coachen föreläsa om ledarskapsprinciper eller hålla en träning om specifika arbetsprocesser som behöver förbättras. Det blir ofta en resa till en annan stad eller en annan del av landet för att träffa kunder.

Efter lunch kan coachens fokus skifta till bedömning av företagets processer. Coachen kan analysera företagets uppbyggnad, omstrukturera processer och hantera samordningen mellan avdelningar. Detta kan inkludera att tillsätta jobb, definiera ansvarsområden och söka efter lösningar på processutmaningar. Coachen kan också följa upp med anställda efter morgonens möten för att säkerställa att de förstår de instruktioner som gavs och gör framsteg mot uppsatta mål.

Dagen för en företagscoach fortsätter sen ofta med att förbereda sig inför morgondagen. Coachen kanske inte har tid att gå till gymmet eller ta en annan paus från jobbet under dagen, så de kan använda tiden efter arbetet för att utöva självvård och avkoppling. Coachen måste vara i god form och ha tillräckligt med energi för att utföra sitt jobb effektivt och till fullo.

Karriär som företagscoach – Utmanande, belönande och eftertraktad

Att arbeta som företagscoach kan vara både utmanande och belönande. Denna yrkesgrupp har en hög efterfrågan, och företagens behov av coachning och rådgivning visar inga tecken på att sakta ner. Genom att strukturerat utforma sin arbetsdag kan företagscoachen utnyttja sin tid på bästa sätt och hjälpa företag att nå sin fulla potential. Att vara en företagscoach är inte för alla, men för de som är motiverade, hårt arbetande och passionerade om att hjälpa företag att lyckas kan karriären som företagscoach vara en av de mest givande i näringslivet.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln