SlöSurfen

2 kreditkort du inte har råd med och 1 som du har råd med!

2 kreditkort du inte har råd med och 1 som du har råd med!

Kreditkort har blivit lite av en trend på senare år, kanske framför allt i länder som USA och UK. Trenden kombineras med en annan trend där det har blivit populärt att stoltsera upp sina dyra kreditkort med massiva bonusar och annat skoj. Här nedan tänkte vi lista ett par av de dyraste och mest graciösa kreditkorten på marknaden just nu.

American Express Centurion (Black) Kreditkort

American Express vägrar att avslöja en mängd detaljer om Centurionkortet, inklusive hur många kort som utfärdas. Flera kortinnehavare har däremot gått ut med viss information, bland annat noterades att bara för att göra anmälan kräver en startavgift på $ 7.500 följt av en årlig avgift på 2.500 USD och sade att kortets förmåner är skräddarsydda för att passa en kortinnehavares livsstil och behov.Inte nog med det, för att ens få tillgång till en inbjudan behöver du finns det rapporter som tyder på att du måste spendera mellan $ 250 000 och $ 450 000 per år på ett annat American Express-kort.

Centurion sägs erbjuda några av samma förmåner som American Express Platinum, inklusive Centurion lounge access och premier flygbolag- och hotellfördelar. Frågan är om det är värt det i slutändan. Kanske om man någonsin kom upp i dessa summor som nämnts ovan skulle det kunna vara ett alternativ.

J.P. Morgan Reserve (Palladium) kreditkort

J.P. Morgan Reserve (Palladium) Card är den uppdaterade versionen av sin bättre kända föregångare, ”The Chase Palladium”. Dett var ett kort som Barack Obama ska ha använt.

För att kvalificera sig till en inbjudan måste du vara medlem i Chase Private Bank och för att vara medlem där behöver man, enligt uppgifter, ha minst $ 10 miljoner som man kan uppvisa att man har på sina konton. Detta skall dock Chase ha nekat att bekräfta.

Kortet har en årlig avgift på $ 450 och erbjuder en $ 300 resekredit. Kortet erbjuder sedan 3 bonuspoäng för varje dollar som spenderas på resor och restauranger samt 1 poäng på alla andra köp. Bonuspoängen kan man sedan lösa in mot resor där varje poäng är värd 1,5 US Cent.

Vidare finns fler fördelar såsom Prioritetslounger på flygplatser och åtkomster till diverse VIP-evenemang.

Bank Norwegian Visa Kreditkort

Bank Norwegians Kreditkort är ett Visakort med en hel del fördelar med tanke på dess kostnad. Årskostnaden är helt gratis, man kan ha en maxkredit på 100 000 kronor och man får dessutom 0,5% bonus på sina köp man genomför med kreditkortet. Majoriteten av de svenska kreditkortjämförelsesidorna, däribland Crediwizz.com, rankar oftast kreditkortet i toppen av sina listor. Visst finns det en del mindre bra saker med kortet. Om du exempelvis utnyttjar krediten och låter bli att betala tillbaka, kommer en effektiv ränta om nästan 20% att gå på efter ett par veckor.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln