SlöSurfen

8 bra saker att ta med sig på resan

Oavsett om du ska ut och tågluffa eller kommer att resa till ett lyxhotell så finns det vissa saker som alltid är bra att ha med sig. Innan du reser iväg så ska du se till att du får med dig sakerna som kan göra skillnaden mellan en lyckad resa och en flopp. Här är 8 smarta saker att ta med sig på resan…

  1. Adapter för laddare

Det går att beställa adapter som fungerar för olika länder. Den kan ha flera olika delar och kan lätt användas under resan på flyg, tåg och sedan på hotellrum. Om du ska resa mellan olika länder så är adaptern med multifunktion din bästa vän. Du fastnar aldrig utan laddad mobil!

2. Egen receptbok

Nu kanske du undrar vad i hela friden du ska med en egen receptbok till. Den kan faktiskt bli viktig i flera olika sammanhang. Om du har tryckt en snygg bok med dina favoriter så kan du alltid laga maten som du tycker om. Dessutom så har du den perfekta presenten till folk som du träffar på vägen.

3. Smart handbagage

Se över ditt handbagage. Om du har en enklare väska så finns det kanske inte så många fack. Investera i en väska med olika fack och med smart design. Den gör det lätt att få fram viktiga saker som plånbok och pass samtidigt som dessa förvaras säkert.

4. Soppåsar

Man ska alltid ta med sig påsar på resan. Du behöver påsar för att lägga undan smutsig tvätt i ditt bagage. Dessutom så kan du vara säker på att det dyker upp situation då du har lyckats skräpa till det rejält och nu snabbt vill snygga till det omkring dig igen.

5. Tuggummi

När du flyger så är det skönt att ha tuggummi. Det kan lätta på trycket du känner i öronen. Tuggummi ger dig också en fräsch smak som kan ge ny energi. Ta det med dig men var noga med att inte spotta gammalt tuggummi ute i naturen, vid vattenfall eller under hotellets bekväma lobbystolar!

6. Ficklampa

När det är mörkt så kan det kännas otryggt. Ta med dig en bra ficklampa på resan. Den kan du använda om det blir strömavbrott såväl som då du mitt i natten måste plocka fram något ur väskan och inte vill väcka dina medresenärer.

7. Handtvättpulver

Att kunna tvätta i handfatet är inte så dumt. I varje fall inte då du har tagit med dig handtvättpulver. Räkna inte med att du bara vill använda favoritplagget en gång under resan. Om du lyckas spilla på det så är det bra att kunna tvätta och använda igen.

8. Allergimedicinen

Du kanske bara har pollenallergi och resan är under svensk vinter då dina antihistamintabletter ligger längst ner i lådan. Plocka fram dessa och ta med på resan. Du vet inte om det kommer att blomma växter som du inte tål på andra sidan jordklotet. Det är synd att behöva lägga timmar på att hitta en läkare som kan skriva ut recept när du helt enkelt kunde ta med dig dina egna piller.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln