SlöSurfen

Att tänka på vid köp av begagnad bil

När du har för avsikt att köpa en begagnad bil eller ett annat fordon såsom lätt lastbil eller en MC så finns det ett antal faktorer och saker som du bör tänka på innan själva köpet skall utföras. I denna artikel kommer vi att ta upp ett antal saker du bör tänka på vid just köp av begagnad bil.

Innan du köper din bil bör du självfallet ta reda på vilken typ av bil du är ute efter att köpa och vilken typ av bil som fungerar för din vardag. Behöver du en snabb och snygg bil eller har du stor familj och behöver en billig och stor bil? Tänk över beslutet innan och kontrollera din ekonomi eftersom olika bilar kan ha enormt stora skillnader i kostnader vad gäller försäkring, service, tillbehör och reservdelar. Räkna med att din bil kan behöva lagas eller byta reservdelar och då kan det vara bra att känna till att kostnaderna kan variera med tiotusentals kronor. En bil har så att säga inte bara en engångsavgift utan kostar dig pengar under hela ägandet!

Efter att du valt vilken begagnad bil som du är ute efter är det dags att välja ut ett par bilar som du finner intresse i att köpa. Kontrollera dessa bilar genom att söka på dem hos aktörer som erbjuder fordonsinformation från vägtrafikregistret. Vill du hitta sådana aktörer som erbjuder detta kan du hitta och jämföra flera sådana hos FordonFinans.se. Du kan även finna sådan information direkt hos Transportstyrelsen och dess tjänst fråga på annat fordon.

Du bör även kolla upp vem som äger bilen i fråga för att inte råka ut för en bedragare som försöker sälja någon annans bil.

När du utfört dessa grundläggande kontroller så är det dags att ge sig ut att köpa bilen. Här skall du tänka på att kolla upp bilen innan, gärna hos en serviceinrättning eller genom en besiktningsman. Har du ingen kunskap om fordon är det väl värt pengarna att rulla in till en verkstad och få ett utlåtande.

När du väl valt att köpa bilen skall du kontrollera så att bilen inte har några skulder på sig eftersom lagen i Sverige är sådan att skulderna följer med bilen och inte ägaren. Har bilen skulder på sig så övertar du dem med bilen.

När du gjort denna grundläggande kontroll av fordonet är du redo att köpa bilen utan överraskningar och konstigheter.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln