SlöSurfen

Funderar du på att flytta ut i skogen?

Du är inte ensam om tanken om att börja ett nytt liv ute i skogen. Långt från andra människor som kan smitta eller på annat sätt göra din vardag svår. Det finns faktiskt ett namn för folk som förbereder sig på undergången genom att skaffa prylar som ska göra ett liv utan ett socialt skyddsnät möjligt. Preppers.

Nu behöver du inte vara en prepper för att seriöst börja tänka på att skaffa en liten stuga långt ut i de norrländska skogarna. Till en plats dit folk som vill begå brott inte ens hittar. Men vad behöver du för att lyckas med livet i skogen och fortfarande känna dig som en modern människa?

Bad och toalett

Du är van vid att använda en WC som snabbt tar bort det som du inte vill känna lukten av. Om du ska flytta ut i skogen ska du ta med dig en förbränningstoalett. Med den kan du fortsätta sitta som en kung när naturen kallar. Det finns varianter som går på gas och så kan du ju installera solpanel för att få viss el.

Bad bör ske i dusch för att du ska trivas. Har du bara en vattenkälla bör du kunna bygga en duschkabin med solpanel så att du får varmt vatten i varje fall på sommaren. Om du bor nära en fors kanske du inte behöver detta. Men en badbalja är nog klokt för dagar då du inte vill gå ut för att bada.

Matförsörjning är också en femma

Vad ska du äta därute i skogen? Det finns ätbart även i de svenska skogarna. Tycker du att det är kul med jakt finns det gott om djur som du kan ge dig efter. Dessutom kan du ju starta en egen potatisodling för att alltid har tillgång till kolhydrater.

En annan möjlighet är att bygga lager med spannmål som du använder på ett försiktigt vis. Det kan ju bli så att du förr eller senare längtar lite efter att se andra människor. Då kan du ta dig in till en by där du kan handla, eller byta dig till, matvaror som räcker länge.

Underhållning kan också kännas viktigt

Om det blir så att du inte längre kan få information och underhållning via apparater som smartphone och padda kanske du får tänka om. Det blir till att läsa böcker som förr i tiden. Se till att du har ett lager av klassiker och annat som du kan läsa när du sitter därute i skogen alldeles ensam.

En plan B

Om du märker att jorden inte går under och att det kanske inte var så dumt att bo med andra människor kan du ha en plan B för att komma tillbaka till civilisationen. Den bör inkludera vänner som kan tänka sig ge dig husrum tills du har anpassat dig igen.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln