SlöSurfen

Bästa tipsen för att komma igång med träningen

Har du svårt med att komma igång att träna? I den här guiden får du bästa tipsen på hur du kan komma igång med att träna. 

Börja inte träna för hårt

Ett av de vanligaste felen som de flesta gör är att de går ut för hårt. Om man inte har tränat på ett tag är det ingen idé att tänka att man ska börja träna flera gånger i veckan. Sätt istället upp ett realistisk mål som du orkar att hålla under en längre tid. I början kan det vara ett bra mål att träna regelbundet 2 gånger i veckan och sedan stegra upp det. På så sätt kan du dessutom minska skaderisken och hålla dig frisk enklare.

Hitta en träningstid som passar dig 

Tycker du att du är alldeles för trött på morgonen för att orka träna, eller för hungrig på eftermiddagen? Att hitta just den tiden som passar dig är viktigt för att komma igång med träningen. Testa olika tider och se vad som får dig att må bäst. Alla människor är verkligen inte gjorda för att exempelvis morgonträna, istället kan lunchen, eftermiddagen eller sen kväll fungera bättre.

Köp snygga träningskläder och bli mer motiverad

Att köpa snygga träningskläder kan vara ett bra tips för att komma igång med träningen.Om man känner sig snygg på gymmet eller ute i löpspåret kan det bli betydligt mycket enklare att motivera sig att träna. För att dessutom undvika skaderisk är det dessutom viktigt att tänka på vilka skor man tränar i. Att därför ta en extra tur till sportshopen kan vara en god idé. 

Hitta en träningskompis

Att ha någon att träna med gör träningen betydligt mycket enklare och ökar dessutom sannolikheten att man orkar att hålla igång träningen. Häng på någon av dina träningssugna kompisar, eller bestäm att du ska gå ut och springa med en gammal vän. Du bestämmer! Om du inte har någon kompis som tränar kan du annars lätt knyta vänskapsband på gymmet, i idrottshallen eller löpgruppen. 

Ha ett mål med din träning 

Ett sista tips för att komma igång med träningen är att ha ett träningsmål. Det kan exempelvis vara att du ska springa vårruset, tävla med ett korpen-lag eller varför inte göra vasaloppet? Med ett mål blir det garanterat enklare att motivera sig och oftast även ha roligare!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln