SlöSurfen

Hur du bygger en nyckelfärdig friggebod

Har du börjat få mindre plats i huset eller behöver du skapa ett utrymme för en hobby i huset men har inte tillräckligt med rum? Vet du om att du i det flesta fall får bygga en friggebod eller ett Attefallshus på tomten? Detta kan du göra i byggsatser, som exempelvis nyckelfärdiga friggebodar eller som ett nyckelfärdigt Attefallshus.

Att bara bygga om och ut sitt hus, eller inreda en vind kräver bygglov som i sin tur kräver ritningar, som både kräver godkännande till detta kommer ansökningsprocesser. Har du plats i huset så kan du i många fall sätta upp en avgränsare eller något liknande. Detta passar oftast inte hobbies, du kanske vill snickra eller använda maskiner och verktyg som stör, mer som en snickarbod.

Du kan i såna fall skapa ditt första projekt med en byggsats eller det som brukar kallas ett nyckelfärdigt förråd men du kanske är i behov av något större som en friggebod. Dessa används oftast i syfte om att skapa just det där extra rummet utomhus, för övernattning eller som ett hobbyrum.

Det finns idag större möjligheter till detta genom nyckelfärdiga Attefallshus som går att använda som något mindre men går att skapa ett mindre boende som passar för övernattningar av gäster, ungdomsboende, uthyrning för exempelvis studenter.

Bygg en nyckelfärdig friggebod som en mindre verkstad eller förråd

Om du funderar på att bygga en redskapsbod eller ett förråd, då finns det några saker du bör veta. Att bygga ett redskapsbod kan vara en enkel eller komplicerad process, beroende på dina behov och önskemål. Det behöver inte vara det, du kan enkelt köpa en byggsats för detta och vara redo att förvara dina verktyg inom loppet av några timmar.

Det går att utföra detta med lösvirke och ritningar men det är oftast både mer ekonomiskt att välja en byggsats som brukar kallas nyckelfärdigt förråd. Det finns olika billiga friggebodar eller billigare Attefallshus som du kan titta på ifall du är ute efter en större verkstad eller förvaring som inte tar plats i huset. Du kan välja att isolera friggeboden och Attefallshuset och skapa en gäststuga som fungerar året om.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln