SlöSurfen

Hur du bäst kan använda en KVM switch

Har du flera datorer eller monitorer som du vill kunna använda utan att behöva använda dig av flera monitorer, då kan en KVM switch lösning passa väldigt bra. Med en KVM switch så kan du enkelt styra från vilken källa du vill visa bilden ifrån. Du kanske har en laptop och flera desktop som du vill kunna visa men saknar ingångar på monitorn.

En KVM switch är något sammanfattat en enhet som gör att du kan använda ett tangentbord, en mus och en bildskärm för att styra flera datorer. Om du vill använda en KVM-switch ansluter du först tangentbordet, musen och skärmen till switchen. Därefter ansluter du switchen till var och en av datorerna. Slutligen använder du tangentbordet och musen för att styra datorerna, på så sätt krävs det minimalt med kringutrustning.

Hur du kan koppla samman dina USB-C kablar till dator och kringutrustning

Det är ingen hemlighet att vi lever i en digital värld. Genom att varje person har fler och fler bärbara enheter så har det blivit ännu mer nödvändigt att ha ett sätt att koppla ihop dem alla. Det är där USB-hubbarna kommer in i bilden. En USB-hubb är i princip en liten låda med flera USB-portar som gör att du kan ansluta flera enheter samtidigt. Detta kan vara otroligt användbart när du har många enheter som behöver laddas, eller när du behöver överföra data mellan och idag sker detta allt oftare med en USB-C kabel.

I vissa fall kan du behöva använda dig av en USB-C dockningsstation och passar inte din vanliga USB kabel så kan du behöva använda dig av en USB-C adapter eller en OTG USB A eller en OTG USB A mini adapter som konverterar från USB-C. Det finns många olika USB-hubbar och USB-C dockningsstationer på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. Du kan få mer inspiration genom att besöka exempelvis noerdic.se där du kan få mer tips på hur du kan koppla samman exempelvis thunderbolt utgångarna från en äldre Apple dator till din nya monitor och vad som krävs i adapterväg om det inte finns ingångar på din monitor.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln