SlöSurfen

Ska hemvändarna sätta färg på Allsvenskan?

Det råder ingen tvivel om att Allsvenskan 20/21 kommer att vara en av de bättre upplagorna av Allsvenskan sett till ”affischnamn”. Vi har fått se ett flertal olika nyförvärv, exempelvis Jakob Johansson och Alexander Farnerud till IFK Göteborg, samt Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin till Malmö FF, bland mycket annat.

Malmö får för första gången på många år klara sig utan Markus Rosenberg, men har trots detta en kavalkad av alternativ på anfallsfronten. Vad sägs om Toivonen, Kiese Thelin, Molins, Berget och Antonsson? Det har blivit två raka säsonger utan att MFF fått lyfta Lennart Johanssons pokal mot skyarna, något skåningarna annars blivit vana att se under det senaste decenniet. Kan de lyckas ta hem den i år?

När det gäller IFK Göteborg så har deras supportrar fått vänta betydligt längre. Vi får bläddra tillbaka till 2007 för att få läsa om det senaste guldet. Då blev det traditionsenligt guldpytt på Kamratgården. En tradition de sannerligen vill väcka till liv igen och visst finns det lite hopp igen efter några tunga år på västkusten. De saknar sannolikt fortsatt några tunga namn i startelvan, men nyförvärven i form av Johansson och Farnerud kommer betyda mycket. Det ska samtidigt bli intressant att se hur Hosam Aiesh fortsätter att utvecklas i klubben.

De regerande mästarna, Djurgårdens IF, har legat förhållandevis lågt på transferfronten. Enligt betting på fotboll står DIF i 5,00 vinna igen inför kommande säsong. Det som sticker ut är givetvis värvningen av den tidigare skytteligavinnaren, Kalle Holmberg, från IFK Norrköping. Frågan är om det ska räcka för att de ska kunna försvara titeln?

Källa: ”Zlatan Ibrahimovic i juni 2018” av Tasnim News Agency (CC BY 4.0)

Djurgårdens största hot är sannolikt Hammarby. De har till stor del behållit den trupp som kom så nära förra säsongen, men kryddat till den med ett affischnamn i form av Paulinho. Den offensiva brassen har varit smått sagolik för Häcken under sina år på Hisingen, får han kröna sin tid i Sverige med ett SM-guld?  Den stora snackisen annars är givetvis huruvida vi kommer att få se Zlatan Ibrahimovic i grönvitt under den kommande säsongen. En sak som för inte alls länge sedan skulle låta surrealistisk, men som nu faktiskt inte känns helt omöjlig. Vi får följa uppdateringarna om vad Ibrahimovic hittar på härnäst.

När det gäller hemvändare finns även en i AIK. Han spelade förvisso några matcher redan förra säsongen, men Nabil Bahoui kommer givetvis vara en nyckelfigur för att Solna-klubben ska kunna vara med och slåss om ett SM-guld eller en framskjuten placering. 

När det gäller hemvändare så hittar vi ytterligare en i IFK Norrköping. Christoffer Nyman återvände inför förra säsongen och visade direkt att målsinnet fortsatt finns kvar. Norrköping har fortsatt en stabil trupp och med spelare som Hakšabanović och Fransson kommer de fortsatt ligga bra med i den allsvenska toppen.

Det är alltid kul att se gamla trotjänare återvända till Allsvenskan. Vi har genom åren fått se spelare som Kim Källström, Andreas Isaksson, Tobias Hysén, Behrang Safari och Markus Rosenberg återvända. Nu blir det chansen för Toivonen, Johansson och andra spelare som vi blivit vana med att se i det svenska landslaget att visa upp sina talanger på hemmaplan. Vem blir den bästa hemvändaren i år?

Trendande artiklar

Dela den här artikeln