SlöSurfen

Kommer du att bada i badtunna i vinter?

Badtunnan är en fantastisk sak. Den ger dig en privat gejser, en varm källa året runt. När vintern kommer kanske du blir sugen men då gäller det att du har ordnat med en badtunna redan nu. Då snön ligger i drivor därutanför kan det bli svårt att göra ordning marken och sedan installera tunnan. Men när den redan står på plats är det bara att fylla med vatten och elda på!

Är det säkert att bada utomhus?

Det beror en hel del på var du tänker bada. Men en badtunna kan allt ses som säkrare än dopp i en isvak. Allt är relativt. Om du låter folk som är riktigt smutsiga och sjuka bada med dig i tunnan kanske du utsätter dig för bakterier och virus som är farliga.

Det är också viktigt att hålla rent om du vill att badtunnebadet ska vara säkert. Det gäller att byta vatten och kanske vill du använda dig av klor för att se till att det inte blir farligt smutsigt i det varma badet.

Men det kostar ju en förmögenhet!

Ja, det kostar på att bada varmt utomhus på vintern. Det är inte billigt med badtunna och så måste du ju ha någonstans att ställa den. Om du inte har egen tomt kanske du har en släkting som kan tänka sig att husera din tunna. Men bäst blir det förstås om du kan ha den in nära anslutning till ditt eget hem eller vid sommarstugan som också går att använda på vintern.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln