SlöSurfen

Lev lättare med Viktväktarnas matkasse

ViktVäktarna är ett koncept med lång historia och modellen med SmartPoints är dokumenterat effektiv för viktminskning på lång sikt. Med en matkasse anpassad efter SmartPoints äter man balanserad kost som innehåller mer proteiner men mindre socker och mättat fett. Det medför en hälsosam viktminskning genom att samtidigt äta balanserad kost och få god mättnadskänsla. En kosthållning som även håller i längden och som gör att man mår bra genom att kunna äta varierad mat, något som de allra flesta är vana vid.

Recepten i matkassen är väl anpassade och gör det hela mycket enkelt att beräkna sina poäng över veckans måltider. Det finns flera alternativ av Viktväktarnas matkasse t.ex. enbart vegetarisk eller en laktosfri variant. För den som önskar en kick-start i sin viktminskning finns t.ex en anpassad variant, den Lätta Viktväktarkassen.

Viktväktarnas matkasse från CityGross

Hos CityGross finns ett stort utbud av färdiga matkassar varav som enda leverantör av Viktväktarnas matkasse med hela veckans meny och poängberäkning utarbetad, tillsammans med fräscha ingredienser och råvaror.

En färdig matkasse är ett enkelt och smidigt sätt för att både starta sin viktminskningsresa samtidigt som man lär sig laga nya recept och därigenom skapa sig nya kunskaper och referensramar. Det ger sannolikt även nya insikter om att kunna äta god mat utan en klick extra smör eller grädde i såsen, som annars lätt slinker ner.

Utvalda recept av en kostexpert

Det är Viktväktarnas egen kostexpert som väljer ut recepten, så att de följer den SmartPoint-beräkningen som är själva grundtanken i att ha innehållsmässigt varierade recept och måltider.

Det går att välja matkasse med goda och mättande Viktväktar-recept för 3-5 middagar i veckan för mellan 2-4 personer. Recepten är enkla att tillaga och många av dem är också snabblagade. Veckans middagar tar mellan 20-45 minuter att tillaga, vilket gör att det är en matkasse som passar väl in i den stressiga vardagen också. Fastän middagarna är beräknade med ett kaloriunderskott blir man inte hungrig strax efter man ätit. De beror på att måltiderna består av en bra balans mellan kolhydrater, fett och protein – det för att möjliggöra mesta tänkbara mättnadskänsla under en längre tid.

En veckomeny från Lätta Viktväktarkassen kan t.ex.se ut så här:

  • Kantarell och bacon-pasta – (10 SmartPoints)
  • Fisk i folie- (8 SmartPoints)
  • Pastasallad med kyckling – (10 SmartPoints)
  • Citron- och timjandoftande fläsktterfilé med rostad potatis – (10 SmartPoints)

Tid över för annan aktivitet

Rubriken på menyerna vittnar om att det faktiskt inte är någon mat som utesluts och att det går att äta av allt, även när man ska gå ner i vikt. Det gäller bara att äta väl avvägda portioner och aktiverar man sig dessutom lite mer än vanligt, så ser man strax resultat. Den tiden man sparar med att slippa planera och beräkna sina middagar och genomföra sina inköp, kan man istället lägga på en rask promenad när man beställer en färdig matkasse direkt hem till sin dörr. Ett sätt att börja leva livet lite lättare, på mer än ett sätt.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln