SlöSurfen

Rakknivar – en bra investering

Rakhyvlar har blivit mycket dyra och om du är som de flesta andra svenskar män så spenderar du tusenlappar varje år på att köpa rakhyvlar och ny blad till din rakhyvel. Det är mycket vanligt att en rakhyvel kostar närmare 100 kr och att blad kostar 20-30 kronor styck. Allt detta innebär att man lätt spenderar 300 kr i månaden eller mer på rakprodukter. Detta innebär att man varje år spenderar nästan 4000 kr på rakprodukter. Man kan komma lite billigare undan genom att köpa billigare produkter men dessa ger inte samma resultat som de rakhyvlar från Gillette eller Fusion.

Det finns ett mycket enkelt sätt att eliminera denna kostnad samtidigt som man får en bättre närmare rakning. Genom att köpa en rakkniv. En rakkniv är lätt att använda och ger en mycket nära rakning. Det kan verka som att det är lätt att skära sig om man använder en rakkniv men sanningen är att rakknivar är mycket enklare att använda än man tror och det tar bara några dagar innan man känner sig bekväm med att använda en. Efter en vecka undrar man varför man någonsin använde en rakhyvel. Om man tar allt detta i beaktande är det inte konstigt att rakknivar snabbt blir allt mer populära bland svenska män.

En bra rakkniv kan kosta relativt mycket pengar. Man får räkna med att spendera minst ett par tusenlappar om man vill köpa en bra högkvalitativa rakkniv med ett bra handtag. Det finns billigare alternativ men dessa är inte riktigt lika bra. Du kan dock välja att köpa en billigare kniv om du vill pröva att använda en rakkniv. Jag rekommenderar dock att du spenderar lite mer och köper en bra högkvalitativ kniv direkt. Köp den bästa rakkniven du kan hitta. Du kan få en bra rakkniv för mellan 2-3000 kr men var inte rätt att spendera mer om du ser en kniv som du tycker om.

En bra rakkniv håller livet ut om du tar hand om den och du behöver med andra ord aldrig spendera en krona till på att köpa rakhyvlar om du köper en bra rakkniv. Om du spenderar 3000 kr på en bra rakkniv så tar det med andra ord mindre än 1 år att spara igen pengarna. Efter det spar du tusenlappar varje år eftersom du inte behöver köpa rakhyvlar. Även om du väljer att köpa en ännu dyrare rakkniv så tar det sällan mer än ett par år innan du har sparat igen pengarna.

De flesta män kan spara mer än 100 000kr över sin livstid genom att köpa en rakkniv idag och sedan inte behöva köpa fler rakhyvlar. Det är pengar som man definitivt kan ha mer roligt.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln