SlöSurfen

Så gör du din balkong mysig under vintern

Att vistas utomhus är avkopplande, även under vintern när det är kallt och grått. För att förgylla upplevelsen kan du dekorera din balkong med föremål som gör vistelsen på den mysig och bekväm. Men hur inreder man balkongen under de kyliga vintermånaderna så att det känns hemtrevligt, och hur gör man för att undvika att frysa ihjäl?

De bästa råden vi har att dela med oss av är att ge balkongen en personlig touch och få den till att kännas bekväm och avslappnande. Men även att inreda den med varma ting så att man kan sitta där ute utan att frysa till is.

Få ut det mesta av din balkong under vintern med följande tips:

Ha dynor och filtar till hands

När du vet att du och dina vänner kommer att hänga på balkongen bör du ha ett bra utbud av dynor till dina stolar utomhus och filtar tillgängliga som ni kan värma er med. Dessa är bra att ha till hands eftersom temperaturen verkligen kan sjunka under vintern, och några gånger räcker det inte med en vinterjacka. Naturligtvis ska varken dynorna eller filtarna ligga ute när ni inte befinner er på balkongen, då lär de bli dygnblöta rätt snabbt.

Installera en värmelampa 

Om du vet med dig att du kommer befinna dig på balkongen kontinuerligt under vinterhalvåret kan en värmelampa vara värd att överväga. Då kan ni alla njuta av härlig värme på balkongen även under årets kyligaste dagar. Vem vet, kanske blir din balkong platsen dina grannar föredrar gentemot närmsta bistro? Tänk på att det kan kosta en del att ha på en värmelampa, så se till att släcka den när du beger dig in igen.

Inred med vinterväxter

Många växter som trivs på balkonger under sommaren kommer inte att överleva det hårda vintervädret. Det finns dock några vinterväxter som man inte behöver ta in när temperaturerna börjar sjunka. Om du inte har mycket utrymme för växter på din balkong kan du överväga att hänga välisolerade behållare från väggen eller placera dem på en stege. Växter livar nämligen upp vilken balkong som helst!

Dekorera med mattor

Sist men inte minst: placera mattor för estetiska och värmande skäl på balkonggolvet! Införskaffa några mattor som passar balkongen och rulla ut dem när du har vänner på besök. När de lämnar kan du helt enkelt rulla in mattan och täcka den i presenning för att hålla den torr. En matta på balkonggolvet smyckar bara inte ett fult och slitet balkonggolv; men det gör även golvet mindre kyligt.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln