SlöSurfen

Skulle du passa som frilansskribent?

Det kan låta som en dröm. Att bo var du vill i världen och försörja dig som frilansskribent, men är det verkligen så enkelt? För vissa kan det vara det, men du måste fråga dig om du skulle passa som webbskribent innan du säger upp dig och bokar in ett flyg till Thailand.

Jobbet som frilansskribent

Jobbet som frilansskribent innebär att du skriver för andra. Det kan vara om precis vad som helst. Det är upp till dig att tacka ja till uppdrag eller inte. Men när du väl blir beroende av att få en inkomst kanske du inte har råd att säga nej till att skriva om saker som du egentligen inte gillar.

För att få uppdrag måste du vara aktiv och söka efter dem. Det räcker inte med en fin hemsida. I forum online kan du berätta att du står till förfogande. Du kan också använda dig av jobbförmedlingssajter som Fiverr.com.

Kan alla lyckas som webbskribenter

Det låter inte lika seriöst som journalist och visst finns det gott om exempel på text online som uppenbarligen inte har skrivits av en person som är så duktig på vare sig stavning eller grammatik. Men det räcker inte att du har en dator och vet hur man skriver.

För att du ska trivas med jobbet som webbskribent måste du tycka om att skriva. Det är när passionen för yrket finns som det blir riktigt bra text. Då kommer du också bemöda dig om att putsa den så att den är utan onödiga felstavningar och annat konstigt.

Möta deadlines

Något av det allra viktigaste med jobbet som frilansskribent är att klara av att möta deadlines. Om du har flera projekt på gång samtidigt gäller det att du klarar av alla i tid. Det gör du antagligen om du är bra på att planera och om du tycker att det är roligt att skriva.

 

Trendande artiklar

Dela den här artikeln