SlöSurfen

Kurser i kitesurfing på Öland

Kitekursoland har grundkurser och fortsättningskurser.

Kitesurfing är en vinddriven vatten-sport med en drake och en bräda som får dig att åka på och över vattnet. Kitesurfing utnyttjar vindkraften genom en stor drake av en fallskärms-typ för att driva en över vattnet på en liten surfbräda eller ett kiteboard, liknande en wakeboard.

Även om namnet inkluderar surfing, behöver kitesurfing inte vågor, vinden är den enda kraften som behövs för att driva dig. Med det stora utbudet av förhållanden att kitesurfa på kommer du oavsett om du surfar i vågorna, går för stora hopp, tar ut en GPS för ett hastighetsrekord, lär dig ett helt nytt freestyle-trick eller bara köra ett vanligt äventyr bland Ölandskusterna, kitesurfingen blir aldrig tråkigt eller upprepande.

Drakarna med uppblåsbara rör används för att skapa drag från vinden. De uppblåsbara delarna av drakarna hjälper också till att hålla formen och får även draken att flyta från vattnet.

Kitesurfing har många fördelar hälsomässigt när du använder hela kroppen, dina ben används för att kontrollera brädan och skjuta mot drakens kraft medan din överkropp, särskilt din mage och armar används för att hålla fast i draken och hålla din balans. En sele används när du har kommit i vattnet som tar all kraften i draken så att vem som helst kan lära sig och ha roligt i timmar utan att bli trött.

En annan fördel för kitesurfing över många andra vattensporter är den enkla transporten av utrustningen, även de största drakarna packar upp för att passa i en ryggsäck och brädorna är också relativt små.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln