SlöSurfen

Tips på att tälta ute i naturen

Det finns många olika typer av tält, det finns bland annat ultralätt tält, solotält, lättviktstält, solotält. Sen finns det också ett specifikt tält för vandring nämligen ett vandringstält. Backpackinglight har ett stort utbud av tält och annan utrustning som behövs vid en vandring eller vid backpacking.

Beroende på vart man ska vandra så behövs det olika tälttyper som anpassar sig bättre än andra. Det är viktigt att tänka på vad man kommer använda tältet till och vart man kommer att vandra. Om tanken är att vandra upp på fjäll där det kan blåsa extremt hårt och snöa så behövs ett rejälare tält som tål vädret. Förutom kvalitén på tältet så är konstruktion viktigt, till exempel vilka funktioner som är nödvändiga och hur stort tältet måste vara. Till exempel är solotält väldigt flexibla då dem först och främst är väldigt enkla att bära med sig på grund av att dem är så lätta.

Förutom att ha ett tält att sova i på nätterna så behövs en sovsäck eller quilt vilket är något som Backpackinglight också har ett stort utbud av. Allt från vandringssovsäck till cumulus quilt. En sovsäck är viktig att ha för att hålla värmen under natten eftersom att det blir extremt kallt på nätterna, speciellt om man ska tälta på fjällen.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln