SlöSurfen

Så kan du förbättra ergonomi på kontoret

Ergonomi hänvisar till läran om att anpassa arbete och miljö till mänskliga behov och förhållanden. Det kan vanligtvis handla om hur arbetsplatsen och arbetsmiljön ska se ut rent tekniska, för att inte bäras på kroppen i onödan, såsom arbetsställning, arbetshöjd, ljud, ljus och klimat, och hur man använder kroppen korrekt, t.ex. som att skjuta, dra, lyfta, bära och hållning.

Ergonomisk stol

Att sitta länge kan orsaka många problem, t.ex. rygg och nacke beroende på arbetsredskapet. Bland de vanligaste problemen som orsakar problem är just stolen. Att utrusta med en ergonomisk stol är mycket viktigt för att arbeta utan att behöva känna fysisk smärta, vilket kan skada kroppen på lång sikt. Att träna under arbetsdagen är mycket viktigt för din hälsa. Först kan saker som att gå upp och arbeta vara lite ovanliga. Men snart kommer du att märka skillnaden. Genom att ändra arbetspositionen flera gånger under dagen ökar blodcirkulationen.

Det finns många olika modeller av ergonomiska stolar som kan användas för olika typer av arbete. Den ergonomiska kontorsstolen är mycket lämplig för kontorsanvändning och främst bibehåller de anställdas hälsa och produktivitet. ErgoComfort erbjuder en mängd kontorsstolar. Här hittar du en mängd arbetsstolar, sportstolar och industristolar samt renvänliga stolar för hälso-, veterinär- och livsmedelsindustrin.

Förutom ergonomiska stolar och andra arbetsstolar så erbjuder ErgoComfort flera andra ergonomiska hjälpmedel som kan hjälpa till på arbetsplatsen. Bland annat ett ergonomiskt tangentbord för den som sitter mycket vid datorn och skriver men även ergonimisk mus.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln