SlöSurfen

Vad man ska tänka på när man väljer badrumskakel

Att välja kakel till badrummet kan vara en skrämmande uppgift. Det finns ett stort urval av material, texturer, storlekar och färger att välja mellan vilket kan göra det svårt att bestämma sig för vad som är rätt för dig. Det är viktigt att ta hänsyn till alla faktorer innan du fattar ditt beslut, till exempel rummets storlek, hur mycket naturligt ljus det får och den övergripande designestetik du försöker skapa. Dessutom är det viktigt att förstå skillnaderna mellan kakel och klinker när du väljer material till ditt badrum

Storleken är viktig

Storleken på ditt badrum avgör vilken storlek på kakel du bör använda. Mindre kakel passar bättre för mindre badrum eftersom de kan få ett litet utrymme att se större ut genom att skapa visuell kontinuitet. Större kakelplattor är bäst för större rum eftersom de ger färre sömmar och foglinjer vilket ger dem ett mer modernt utseende

Belysning och färg

Mängden naturligt ljus i ditt badrum påverkar också vilken typ av kakel du bör välja. Mörkfärgade kakelplattor absorberar mer ljus än ljusare, så om ditt badrum inte får mycket naturligt ljus är mörkare färger kanske inte idealiska. Om du dessutom vill ha en luftig känsla i ditt badrum är ljusare kakel alltid ett bra alternativ eftersom de reflekterar mer ljus och lyser upp utrymmet.

Kakel mot klinkers

När du väljer material för kakling av badrum är det viktigt att förstå att det finns en skillnad mellan kakel och klinkers. Kakel är tunna skivor av keramik eller porslinslera som har bränts i ugnen vid höga temperaturer tills de blir hårda och hållbara. Klinkers är tjockare bitar som är skurna från brända lerstenar och har mer textur än sina motsvarigheter till kakel på grund av deras unika tillverkningsprocess. Båda erbjuder olika designmöjligheter, men båda måste förseglas regelbundet för att bibehålla sin hållbarhet med tiden.

Med så många alternativ när man väljer material för kakling av badrum kan det vara överväldigande att försöka bestämma vilket material som är rätt för ditt projekt. Det är viktigt att ta hänsyn till alla faktorer innan du fattar ditt slutgiltiga beslut, till exempel storlek, ljusförhållanden, färgschema och materialtyp (kakel vs klinker). Genom att förstå dessa nyckelelement kommer du att kunna hitta den perfekta kakellösningen som passar både dina designbehov och din budget!

Hos Klinkerhuset hittar du allt du kan tänka dig när det kommer till kakel och klinker. De har allt från klinkerfog till flytspackel i deras sortiment för att du ska kunna köpa allt du behöver på ett och samma ställe.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln