SlöSurfen

Varför du bör byta oljefilter regelbundet

Om du har en hjullastare eller traktor är det viktigt att byta oljefilter med jämna mellanrum. Detta gör att motorn håller längre och minskar risken för problem. Det finns många olika typer av oljefilter att välja mellan och vilken typ du bör ha beror på vilket fordonsmärke du har. Några av de vanligaste fordonsmärkena är Volvo, Valmet, Fendt och Valtra.

Hur ofta ska du byta oljefilter?

De flesta filter bör bytas varje gång du byter olja, vilket vanligtvis är var tredje månad eller var tredje mil, beroende på vilket som inträffar först. Det är dock bäst att kontrollera din bruksanvisning för att vara säker.

Typer av oljefilter

Det finns tre huvudtyper av oljefilter – standard, förlängd livslängd och syntetisk blandning. Standardfilter är de vanligaste och billigaste. De filtrerar bort ungefär 95 % av skadliga föroreningar. Filter med förlängd livslängd håller ungefär dubbelt så länge som standardfilter och kan filtrera bort ungefär 98 % av skadliga föroreningar. Filter med syntetisk blandning är en kombination av standardfilter och filter med förlängd livslängd och kan filtrera bort cirka 99 % av skadliga föroreningar.

Volvo oljefilter

Volvo rekommenderar att du använder ett oljefilter med syntetisk blandning för din Volvo hjullastare eller traktor. Ett oljefilter med syntetisk blandning förlänger motorns livslängd genom att skydda den från skadliga föroreningar.

Valmet oljefilter

Valmet rekommenderar att du använder ett oljefilter med förlängd livslängd för din Valmet-hjullastare eller traktor. Ett oljefilter med förlängd livslängd förlänger motorns livslängd genom att skydda den från skadliga föroreningar. Tänk på detta nästa gång du köper filter till Valmet/Valtra.

Fendt oljefilter

Fendt rekommenderar ett filter med syntetisk blandning för din Fendt-traktor. Ett oljefilter med syntetisk blandning förlänger din motors livslängd genom att skydda den från skadliga föroreningar.

Slutsats

Det är viktigt att byta oljefilter på hjullastare och traktor regelbundet för att förlänga motorns livslängd och förebygga problem. Det finns många olika typer av oljefilter tillgängliga, så se till att välja rätt för ditt fordonsmärke och modell. att byta oljefilter regelbundet är ett enkelt sätt att hålla ditt fordon i gott skick i många år framöver.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln