SlöSurfen

5 mest prisvärda sportbilar

5. Ford Mustang GT
Är man ute efter ren muskelbil anpassad för Europa är detta det bästa valet. En stor vräkig Ford Mustang med en 5-liters V8 som mullrar under huven. Den kanske inte är så raffinerad men när du sätter ner foten och hör motorn mullra kommer du nog inte bry dig mycket om detta. Den är dock inte jättebillig ens i basversion med sina cirka 419k, så den hamnar i botten av vår lista.

4. Golf GTI
Kungen av hot hatch. Med en 2liters motor med 245 hästar och cirka 6 sekunder från 0 till 100 lockar Golf GTIn rejält. Med sitt neutrala och stilrena utseende och sina praktiska funktioner är det en av de bästa bilarna för en daily driver med sportig karaktär. Golf GTI vilar dessutom på flera generationer av populära Golfar från 80-talet och framåt.

3. Seat Leon CUPRA
Idag är SEAT en del av Volkswagen så likheterna mellan Golf R, GTI och Seats Cupra är stora. Dock kan man hos det spanska märket få några extra hästkrafter för pengarna. De kan stoltsera med en praktisk liten bil med hela 300HK vilket gör att den känns snäppet vassare än Golf GTIn, när man tänker på prisvärdheten. Dock får man räkna med lite färre tillval som ingår i basmodellerna och allmänt lite mindre lyxkänsla. Det är väl knappast därför man köper en sportbil dock, eller hur?

2. Toyota GT86 / Scion FR-S / Subaru BRZ
Detta är bilen som alla bilälskare pratar om. En billig, lätt, låg, bakhjulsdriven japansk sportbil med fokus på förarglädje och körkänsla – hur ofta stöter vi på detta? Prisad i tidningar, Top Gear och bland alla möjliga biljournalister så har den en säker plats på vår lista. Den har några minus dock, motorn har inte den bästa prestandan med sina blygsamma 200 hästar. Den har dessutom ett rejält dipp i torque i mellanregistret. Dock så glömmer man snabbt detta då den är gjord för att ta kurvor väl, och här är den nästan oslagbar.

1. Mazda MX-5 / Mazda Miata
Här har vi vinnaren hos SlöSurfen när det kommer till prisvärda sportbilar. Den kanske inte har den mest aggressiva stylingen, de flesta hästarna eller det ”coolaste” ryktet men den har allt som krävs för att bli den bästa sportbilen i våra ögon. En 2-liters motor med 160 hästar, bakhjulsdrift, cabriolet och ett pris väl under 300k. Dessutom har den samma fokus på körglädje som Toyota GT86:an och, enligt oss, mer charm. Denna bilen är helt enkelt bara gjord för att ha kul i och behöver inget extra fluff för att åstadkomma det.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln