SlöSurfen

5 snabba tips för dig som ska köpa begagnad bil.

5 snabba – förhandla ner bilpriset

Funderar du på att köpa en bil via en bilhandlare? Här har vi samlat 5 tips som kan hjälpa dig att få bästa möjliga pris.

1. Få med lite extra
Du kan till exempel förhandla fylld bensintank, motorvärmare eller nya däck när du ska köpa bil. Men det kan även finnas fler möjligheter. Du kan i förväg kolla upp vad som finns på bilanläggningen där du har tänkt köpa bil. Kanske erbjuder de någon annan produkt eller tjänst? Finns det i huset kan bilhandlaren alltid överväga om du kan få det i priset.

2. Undersök räntan
Innan du väljer vilken bilhandlare du vill köpa bil av, se över vilka låneerbjudanden du kan få. Din säljare har möjlighet att ordna finansieringen till dig, men har du själv sett över vilka olika erbjudanden du kan få, blir det lättare för dig att se om det är ett bra finansieringserbjudande eller inte. Kontakta oss om du behöver fler tips kring finansieringen.

3. För en aktiv dialog
Inga frågor är för dumma! Både du och din säljare vill att det ska bli en bra bilaffär, så ju mer du kan ta reda på via din säljare, desto bättre. Dela också med dig av relevant information. Berätta till exempel vad du har för budget för ditt bilköp och vilka modeller som passar dig. Låt din säljare vara kreativ och hitta den bästa lösningen för dig.

4. Tajming
I slutet av månaden kan det vara lättare att pruta på priset om säljaren till exempel ligger efter och inte har uppnått sin kvot. Får du ingen respons alls på prisförhandlingen? Var inte rädd för att byta säljare. Det är du som ska köpa bil, och du bör sätta ramarna för köpet.

5. Håll koll på inbytespriset
Du som redan är bilägare och vill byta in bilen, bör veta så mycket som möjligt om din bil. Ta reda på i vilken prisklass andra bilar med samma årsmodell, miltal och skick ligger. På så sätt vet du om ditt inbytespris är bra nog eller om du ska välja att sälja bilen privat.

Är du fortfarande osäker på vad du ska tänka på? Vi har sammanställt en enkel lista över vad du bör tänka på när du ska köpa en begagnad bil.

Med dessa ess i rockärmen är du väl rustad för att förhandla fram ett riktigt bra pris hos bilhandlaren. Lycka till!

/Vännerna på MyMoney

Trendande artiklar

Dela den här artikeln