SlöSurfen

Balanscykel som lär ditt barn att cykla

Balanscyklar är perfekta för småbarn som lär sig cykla. En balanscykel är en liten tvåhjulig cykel som inte har några pedaler. Barnet sitter på cykeln och använder fötterna för att driva sig framåt. Balanscyklar är ett utmärkt sätt för småbarn att lära sig att balansera på en cykel.

För att öva upp balansen och hantera en cykel är en balanscyklar bra för de yngre åldrarna. Men de används oftast för mindre barn som precis ska lära sig cykla. Genom att använda en cykel utan trampor så skapar barnet en bättre balans än vid cyklande med stödhjul. Ett mindre barn drar stora fördelar med att börja cykla med en balanscykel som första steg.

Balanscyklar kan används med fördel för barn i det yngre åldrarna. Det används oftast för småbarn som ska lära sig cykla. Balanscyklar är ett utmärkt sätt för barn att lära sig att balansera på en cykel utan att behöva oroa sig för att trampa. Balanscyklar har nämligen inga pedaler utan är till för att öva upp balansen, inför att cykla på vanlig cykel.

Aktiviteter för barn utomhus som skapar pedagogiska lekar

Letar du efter ett roligt sätt att få dina barn utomhus och aktiva. Då är studsmattor för barn ett bra alternativ. Studsmattor är perfekta för nästa alla väder och ger barn i alla åldrar många timmars skoj. Det går att placera ett skyddande tak över studsmattan så det går att hoppa även vid regnigare väder.

Studsmattor är bra både för motoriken och konditionen, både för vuxna och barn. Sparkcyklar, springcyklar och scooter är ett roligt sätt att öva upp sina förmågor inom trafiken. Det finns olika fabrikat och ett vanligt fabrikat är Puky. Dessa gör exempelvus Puky springcykel och Puky balanscykel som är ett bra första steg för att lära sig hantera en cykel. Samtidigt kan du passa på att lära barnet lite enkla men viktiga saker som är värt att tänka på i trafiken.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln