SlöSurfen

Hur du väljer kakel till ditt badrum eller kök

Att välja kakel till badrummet eller köket kan vara en svår uppgift. Det finns så många olika material, färger och storlekar att välja mellan! Hur väljer du de rätta för ditt utrymme? Ska du välja klassiska vita tunnelbaneplattor eller något mer unikt? Här är några tips från experterna som hjälper dig att göra det bästa valet för ditt badrum eller kök.

Storlek

Det första du bör tänka på när du väljer kakel till badrum eller kök är storleken. Du vill se till att de kakelplattor du väljer står i proportion till resten av rummet. Om du har ett litet utrymme kanske du vill hålla dig borta från kakelplattor i stort format. Omvänt, om du har ett stort utrymme kan du välja större kakelplattor för att göra ett uttalande.

Färg

Färgen på dina kakelplattor kan också ha stor inverkan på rummets övergripande utseende och känsla. Om du vill ha ett klassiskt utseende är vita eller gräddfärgade plattor alltid ett bra alternativ. Om du vill ha något mer modernt kan du prova svarta eller grå kakelplattor. Och om du verkligen vill göra ett uttalande, satsa på färgglada kakelplattor! Se bara till att färgen på dina kakelplattor samordnas med resten av rummet. Du vill inte att det ska krocka med dina bänkskivor, backsplash eller golv.

Material

Det finns många olika kakelmaterial att välja mellan nuförtiden. De mest populära alternativen är keramik, porslin, träklinker och natursten. Keramiska plattor och porslinsplattor är båda tillverkade av lera som har bränts i en ugn. De är båda mycket hållbara och vattenresistenta, vilket gör dem idealiska för badrum och kök. Naturstensplattor är just naturstenar som har skurits i tunna bitar. De är också hållbara och vattenresistenta, men de kan vara dyrare än keramiska plattor eller porslinsplattor.

Slutsats

Oavsett vilket material, vilken färg eller storlek du väljer för din badrumsrenovering i badrummet eller köket, kom ihåg att det är viktigt att få prover först! Om du ser kaklet personligen kan du få en bättre uppfattning om hur det kommer att se ut i ditt utrymme. Och när du väl har fattat ditt slutgiltiga beslut, se till att anlita en professionell installatör – de ser till att ditt nya kakel ser bra ut och håller i många år framöver.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln