SlöSurfen

Barutrustning som du behöver för att göra en perfekt cocktail varje gång

Oavsett om du är en erfaren mixolog eller en nybörjare bakom baren är det viktigt att ha rätt utrustning till hands för att göra en fantastisk cocktail. I det här blogginlägget går vi igenom några av de nödvändiga barutrustningarna för varje bar, från mixerutrustning och barutrustning till shakers och silar. Med den här listan i handen kommer du att vara ett steg närmare bartending perfektion!

Typiskt sett avser barutrustning glasvaror, men det kan också inkludera andra föremål som används för att servera drycker, som underlägg och omrörare. När det gäller glasvaror finns det några viktiga delar som varje bar bör ha till hands, bland annat highballglas, rockglas, martiniglas och champagneflöjter. Naturligtvis kan du alltid vara kreativ med ditt urval av glasvaror och erbjuda unika alternativ till dina kunder, men dessa fyra typer av glas täcker de flesta av dina baser.

Mixerutrustning är en av de viktigaste delarna

Om du vill göra fantastiska cocktails behöver du rätt verktyg för jobbet. Några av de viktigaste blandningsredskapen för en bar är en jigger (för att mäta), en shaker (för att skaka), en sil (för att sila) och en muddlare (för att krossa). Med dessa verktyg till hands kan du göra nästan alla typer av cocktails som man kan tänka sig!

Shakern är den mest grundläggande utrustningen som du måste ha

En shaker är ett viktigt verktyg för alla bartenders. Den används för att skaka cocktails (därav namnet) och kan vara antingen manuell eller elektrisk. Det finns många olika typer av shakers på marknaden, så det är viktigt att välja en som är välgjord och lätt att använda. Boston shakers är ett populärt alternativ eftersom de är hållbara och lätta att rengöra. Men om du letar efter något lite mer flashigt kan du överväga en elektrisk shaker. De kanske är dyrare, men de kommer definitivt att vända huvuden bakom baren!

Att sila drinkarna ökar upplevelsen

En sil används för att sila cocktails i glas eller ta bort is från skakade drinkar. Det finns flera olika typer av silar, bland annat Julep-silar, Hawthorne-silar och te-silar. Det är viktigt att välja rätt sil för den aktuella uppgiften; till exempel används Julep-silos vanligtvis till mint juleps, medan Hawthorne-silos lämpar sig bättre för skakade drinkar som martinis. Oavsett vilken typ av sil du väljer, se till att den passar bra över det valda glaset så att dina cocktails blir perfekt silade varje gång.

Oavsett vilken typ av cocktails du planerar att servera i din bar är det viktigt att ha rätt utrustning till hands för att kunna göra dem perfekt varje gång. Den här listan innehåller allt du behöver för att komma igång, från glas och mixerutrustning till shakers och silar. Så vad väntar du på? Börja mixa!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln