SlöSurfen

Skillnaden mellan terrängdäck och vanliga däck

När det gäller ditt fordon vill du vara säker på att du har bästa möjliga däck för den typ av körning som du gör. Detta gäller särskilt om du kör mycket offroad. I den här artikeln tar vi en titt på skillnaden mellan offroad-fälgar och vanliga däck för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för ditt fordon.

Offroad-fälgar och däck är utformade för att ge bättre dragkraft och hållbarhet vid körning på grova eller obelagda ytor. De är vanligtvis tillverkade av hårdare material, som aluminium eller stål, och har ett mer aggressivt slitbanemönster än vanliga däck. Detta bidrar till att förbättra greppet och förhindra punktering vid körning i ojämn terräng. Dessutom är terrängdäck ofta bredare än vanliga hjul för att ge stabilitet vid körning i högre hastigheter över ojämnt underlag.

Normala däck är däremot utformade för användning på asfalt. De är vanligtvis tillverkade av mjukare material, som plast eller gummi, vilket hjälper till att absorbera stötar och vibrationer från vägen. De har också ett mer strömlinjeformat slitbanemönster än terrängdäck, vilket bidrar till att minska buller och förbättra bränsleeffektiviteten. Dessutom är vanliga däck vanligtvis smalare än terränghjul för att ge bättre aerodynamik när man kör i höga hastigheter på asfalterade vägar.

Slutsats

Vad är slutsatsen? Om du kör mycket på obelagda vägar eller i andra terrängförhållanden behöver du en uppsättning terrängdäck. Men om du kör mest på asfalt räcker det förmodligen med en uppsättning vanliga däck. Se bara till att välja rätt typ av däck för den typ av körning du gör! Du hittar ett stort utbud av däck och fälg på lastatungt.se.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln