SlöSurfen

Biblar för barn på en kristen webbshop

Bibeln är inom kristendomen en fastställd samling av skrifter från särskilda betydelser och från särskilda personer som har haft en betydelse för gud/Jesus. Bibeln består av 77 böcker som är skrivna av olika författare och i olika tider. De äldsta böckerna är från cirka 900 år före Kristi födelse medans de senaste är från cirka 100 år efter Kristi födelse. Att bibeln speglar olika världsbilder är ingen nyhet. De olika författarna till böckerna i Bibeln hade nämligen olika världsbilder och trosföreställningar och de levde i olika kulturer. Vilket också märks av i böckerna, därför kan Bibeln till exempel förklara ett fenomen som åska, eller en sjukdom, på ett sätt som inte är trovärdigt för oss idag.

Än idag så skrivs böcker om tro, Jesus och andra poetiska betingelser. Dessa kristna böcker är egen skrivna från författarna och tagna ur egna berättelser medans vissa gör en slags återberättning av bibeln. Vissa böcker är också moderniserad upplagor av bibeln som till exempel biblar för barn. När det kommer till biblar för barn så gäller det att dem matchar det som barnen intresseras av idag, när det kommer till stilmässigt för att det ska ge ett intryck för barnen så att dem förstår.

Semnos förlag är ett kristet bokförlag och är en kristen webbshop där du kan köpa allt från barnbiblar till målarböcker för vuxna.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln