SlöSurfen

Det är nu du ska motverka vinterdepressionen!

Det är väl ingen som går och tänker på vinterdepression när sommaren precis har kommit igång. Men det är faktiskt nu som du ska fundera lite på vad som kommer att hända till hösten. Om du har haft tidigare erfarenheter av säsongsbundna depressioner så vet du att det finns sätt att motverka fallet som kan vara på gång.

Ladda med vitamin D

Solen är mycket bra för det mesta. Du kan också motverka depression genom att se till att ladda med solens hälsosamma verkningar nu. Gå ut när det äntligen är väder för detta. Det spelar ingen roll om det är för kallt för att bada. Du kan lika gärna sitta utomhus och läsa en bok eller surfa på mobilen!

Passa på att umgås

När du umgås med familj och vänner så är det också ett slag för din hälsa. Under sommaren har vi ofta mer tid över för umgänge. Vi kan ses utomhus och så är det ju ljust mycket längre. Då går vi inte och lägger oss så tidigt.

Umgås och planera framåt. Nu när du träffar dina vänner och ni har kul så ska du tänka på att en vinterdepression kan komma om några månader. Då är det kanon om ni redan nu har en plan för hur ni ska fly mörkret och kylan.

Nu när du mår bra och känner lusten igen så ska du ladda med allt gott. Det kan vara ett sätt att helt undvika vinterdepressionen när det blir höst och vinter igen.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln