SlöSurfen

Glöm inte det här vid bygget

Det viktigaste vid ett bygge är en högkvalitativ byggnadsställning. När du använder byggnadsställningar på en byggarbetsplats bör du ta del av grundläggande information innan du påbörjar arbetet. En del av anledningen är vad ställningar är, vilka risker är och hur man kan förhindra olyckor.

Tobit är Norrlands största leverantör av byggnadsställningar och levererar både till företag och privatpersoner. Förutom att erbjuda byggnadsställningar i hög kvalité så har dem andra modulställningar som fungerar, bland annat hantverkarställning och väderskydd.

Byggnadsställningar

En byggnadsställning är en kombination av flera komponenter som konstruerar en ställning så att den kan lyftas upp och fungera. Beroende på din bransch har det dock vanligtvis flera olika användningsområden. På arbetsplatsen kan byggnadsställningar användas som en åtkomstkanal. Den är konstruerad och utformad på ett sätt som gör det möjligt att använda byggnadsställningar, men det kan också användas som fallskydd vid arbete på höjder.

Det finns många olika typer av byggnadsställningar som kan vara lämpliga för olika typer av arbete. Några av de tillgängliga är rullningsställningar, hantverksställningar och ramställningar. Rullställ är mycket flexibla, för de kan naturligtvis rulla. Om du vill besöka många olika platser i huset och du inte behöver använda en fast ställning för varje plats är denna ställning ett bra val. Rullstället sparar dig och dina kunder mycket tid. Om du behöver en byggnadsställning som är lätt att flytta, som en rullande byggnadsställning, men mindre i storlek, är det hantverksställningen du behöver. Hantverkarens hylla får inte överstiga två meter, och bara en person kan stå på hyllan åt gången.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln