SlöSurfen

Guide: Välj rätt typ av stege

Guide: Köp rätt stege till ditt nästa hemmaprojekt

Idag finns det många olika stegar på marknaden – att veta vilken stege man ska köpa kan därför vara svårt. I det här artikeln reder vi ut vad som är skillnaden mellan olika stegar och vilken stege som passar till vilken typ av byggnadsprojekt som du kan tänkas utföra hemma. 

En trappstege, bra till det mesta

 

Trappstegen, eller ibland kallad hushållsstege, fungerar att använda till det mesta som du kan behöva utföra i ditt hem. Med hjälp av en trappstege kan du därför både sätta upp en tavla, måla om dina väggar eller annan liknande syssla. Den är dessutom ofta tillverkad av aluminium vilket gör den smidig att flytta runt. En trappstege är därför det självklara valet om du vill ha en allround-stege i ditt hem! 

En enkelstege – det självklara valet om du ska måla om ditt hus

Har tänkt att måla om huset eller kanske tvätta fasaden där hemma? Då bör du investera i en enkelstege. Om du köper en enkelstege i aluminium har du en stege som räcker i många många år och som är stabil att stå på och enkel att flytta runt. En enkelstege är därför något alla som har ett hus bör äga. 

Arbetsbocken – bra om du ska tapetsera

En arbetsbock kan vara en bra investering om du har tänkt att tapetsera hemma eller behöver en bättre pall för att, exempelvis, kunna sätta upp en lampa. Arbetsbocken är både säker och stabil och ger dig en stor arbetsyta. Den är dessutom enkel att fälla ihop och tar därför inte mycket plats att förvara. 

 

Trendande artiklar

Dela den här artikeln