SlöSurfen

Hur lindrar man huvudvärk?

Tillfällig huvudvärk är något som de flesta råkar ut för lite då och då. Huvudvärken kan bero på många saker som exempelvis förkylning, synfel, vätskebrist eller om du har sömnproblem. Oftast går besvären över av sig själv, men om du skulle få kraftig huvudvärk bör man kontakta sjukvården så fort som möjligt, då det kan vara ett tecken på något allvarligt. Om man känner sig spänd eller lider av huvudvärk så kan massage hjälpa. Hos Atlaskotan använder de ATLANTOtec-metoden som ger en djupverkande vibrationsmassage från övre nackleden och längs hela ryggraden ända ner till svanskotan.

Spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk är den vanligaste typen av huvudvärk och den kommer oftast i perioder och kan hålla i sig i allt från ett par timmar till ett par dagar. Spänningshuvudvärk utlöses oftast från sömnbrist, stress, dålig synskärpa eller dålig arbetsställning. Den bakomliggande orsaken till spänningshuvudvärk är oftast musklerna, men forskning har visat att spänningarna kan komma från substanser i hjärnan, samt nerver utanför hjärnan.

Migrän

Migrän får man oftast på ena sidan av huvudet, men i vissa fall kan den även vara dubbelsidig. Migrän kan hålla i sig allt från ett par timmar till ett par dagar. Vad som orsakar migrän är delvis okänt, men enligt många forskare tror de att blodkärlssystemet och hjärnans nerver ligger bakom. Några utlösande faktorer för migrän är stress, hormonförändringar, en viss typ av mat, dålig sömn, värme

Trendande artiklar

Dela den här artikeln