SlöSurfen

Kom igång med träningen

Under semestertider och sommaren ska man njuta lite extra av livet och återfå sin energi. Många passar på att resa iväg och äter gärna gott i kombination med trevliga drycker. Det är lätt hänt att träningen kommer lite i andrahand och att man halkar ur sina tidigare träningsvanor. Därför ska vi ta dig igenom några bra tips för att kicka igång träningen under hösten. Så att du kommer in bra rutiner på nytt.

Gör upp en plan

Till att börja med är viktigt att skriva ner och sätta upp en tydlig plan med träningen.  Två bra frågeställningar är:

  • Vad vill jag uppnå med träningen?
  • Hur ska jag uppnå det?

Det kan handla om att du vill uppnå en lägre vikt, klara av en löptid eller fixa en viss tyngd på vikterna. Kom ihåg att sätta realistiska mål. Du ska inte bli elitidrottare, i alla fall inte direkt. Sätt hellre mål som är lite enklare att klara och gör nya sedan när du nått dessa. På så vis kommer du också känna att träningen ger resultat och att du utvecklas.

Prioritera träningen 

Kom inte med undanflykter, utan prioritera att träna. Det kan vara lättare sagt än gjort, men avsätt specifika dagar och tider i veckan som du ska träna på. Krockar det någon gång med en annan aktivitet så byt dag under samma vecka, skippa inte passet. Detta kan vara tufft, men i längden kommer du att tjäna på det. Träning är trots allt livsviktigt för vårt välmående

Gör träningen till något kul

Försökt att göra träningen till något roligt, hitta en eller flera likasinnade som du tränar tillsammans med, har man träningskompisar kan man pusha varandra till målen tillsammans. Många svenskar har t.ex. hittat till den sociala och roliga sporten padel under pandemin, just för att padel är ett bra sätt för att både ha kul och samtidigt röra på sig.

Vill man testa på padel finns det oftast padelracket för nybörjare att hyra i padelhallarna. Det finns även många guider för padelracket online där man kan hitta det bästa padelracket för en själv.

Slarva inte med maten

En viktig del i träningen för att du ska orka och ha energi är att äta bra. Det betyder dra ner på onyttigheter som snacks och snabbmat och fokusera på hemlagat från grunden. Ät också gärna flera mellanmål under dagen för att hålla blodsockret på en stabil nivå, så att du inte blir sötsugen.

Köp dig själv lite nya träningskläder

Att köpa ett par snygga nya träningskläder kan boosta ditt självförtroende och få dig att välja träna. Att se bra ut gör att man känner sig mer bekväm.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln