SlöSurfen

Paris

Den franska huvudstaden Paris är en av världens mest populära städer att besöka. Staden är också en av de mest betydelsefulla globala städerna och anses bland annat vara ett viktigt kultur- och affärscentrum i Europa.
Paris lockar turister från hela världen med sina berömda sevärdheter såsom bland annat Eiffeltornet, Triumfbågen och Notre-Dame. Dessutom ligger världens mest besökta museum i Paris, nämligen Louvren, vilket är Frankrikes nationalmuseum. Här finns verk av många kända konstnärer och kanske världens mest berömda tavla – Mona Lisa.
För den som är shoppingsugen finns det oändliga möjligheter i Paris som är en av världens mest trendiga städer. Här finns bland annat berömda modehus och gallerier i massor. Paris är även känt för sitt nöjesliv i form av teater, musikaler och det rika nattlivet. Det mest kända inom teatervärlden i staden är Moulin Rouge och Lido med sina klassiska kabaréer och revyer.
Staden är ganska liten till ytan för att vara en storstad och Metron (tunnelbanan) med runt 300 stationer är det snabbaste och enklaste sättet att transportera sig inom staden. Flygtiden till Paris är cirka 2 timmar och 40 minuter från Arlanda och det finns en uppsjö av flygbolag och researrangörer som anordnar resor till staden vilket gör det lättare att hitta billiga flygbiljetter och hotell.
Den som planerar ett besök i staden bör läsa igenom någon reseguide över Paris för att planera besöket i förväg och därmed få ut så mycket som möjligt av sitt besök i staden.

(Bild från Pixabay)

Trendande artiklar

Dela den här artikeln