SlöSurfen

Racketsport ett bra komplement under pandemin

Finns det några bra sporter under pandemin?
Pandemin har slagit hårt emot sporter och idrotter. På grund av den nya pandemilagen så är det mycket begränsat vad du idag kan göra. Både lagsporter och att gå på gym har blivit begränsat och tyvärr en källa för smittspridning. Men det finns andra typer av sporter som du kan utöva som inte alls är lika utsatt för coronasmitta, det är nämligen racketsport!

Racketsport
Racketsport består av tennis, badminton, squash, pingis och den allt mer populära sporten padel. De här är sporter som kräver färre deltagare, du står oftast på en separat sida en bit ifrån din motståndare och vissa av dessa sporter kan även utövas utomhus.
Utrustning
Alla dessa sporter kräver såklart ett racket för diverse sport, du kan till exempel inte spela tennis med ett pingisrack, utan du behöver införskaffa dig både racket och bollar för diverse sport. På många av anläggningarna brukar det gå bra att hyra utrustning för den sport du vill utöva, men är du skeptisk till smittspridning så köp din egna utrustning. När det kommer till skor så är både rörelsemönstret och underlaget i racketsporter ganska lika varandra. Det gör att så länge du spelar på nybörjar eller motionärnivå klarar dig bra med ett par gympaskor oavsett vilken racketsport du spelar.

Var kan jag utöva dessa sporter?
Om du söker på nätet kommer du garanterat att hitta närmaste rackethall eller padelanläggning. Det finns fler racketanläggningar i Sverige än man tror och de har blivit otroligt mer populära under pandemin. Många av er har nog inte undgått den padelfeber som har blivit i Sverige under de senaste åren och det byggs padelanläggningar lite här och var.

Köpa hem ett pingisbord?
Pingis har fördelen att du kan utöva i ditt egna hem. Det här kan vara bra ifall du tillhör en riskgrupp eller är mycket skeptisk till smittspridningen. Det är idag relativt vanligt att det står ett pingisbord i garaget eller i spelrummet hemma. Det du bör tänka på är dock att ta måtten på bordet samt ungefär 120cm i vardera enda extra för att du ska få plats och spelutrymme med ditt pingisbord.

Spela utomhus
Nu när våren står på ingång och fler av oss kommer ut ifrån vår vinterdvala har racketsport den fördelen att de flesta går att utöva utomhus. Hur ofta har du inte fått förbi en utomhustennisplan eller en padelbana?

Är det lätt som nybörjare?
Vissa racketsporter är såklart lättare än andra och det kan såklart variera beroende på vilka förutsättningar du har. Padel, badminton och pingis är de mest förlåtande och lättspelade sporterna medans tennis och squash ställer något högre krav på framförallt fotarbetet.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln