SlöSurfen

Tips på att sluta röka

Cigaretter innehåller tobak, som är torkade blad. I tobak finns det giftiga ämnet nikotin. Det finns också många andra giftiga ämnen i cigaretter. Det är också nikotin som är beroendeframkallande. Att sluta med något som man är beroende av kan vara svårt men det finns alltid hjälpmedel och bra tips på hur man kan sluta med beroenden. I den här artikeln lyfter vi fram hur du kan sluta röka.

Först och främst så kan alla sluta röka, det finns ingenting i kroppen eller hjärnan som gör att vi naturligt måste röka. Utan det handlar snarare om att vi tillåter oss själv att bryta ner oss och varför vi gör detta är olika för varje individ. För vissa är det enkla svaret: ”jag har rökt hela mitt liv så jag kan inte sluta” och ”jag måste ha nikotin annars kan jag inte koncentrera mig”. Vi som människor är väldigt enkla på det sättet att vi inte gillar förändringar just på grund av att förändringar är jobbigt.

Ett bra tips att ge är att studera dina vanor och känslor, vid vilka tidpunkter röker jag? Varför vill jag röka och varför röker jag? Det handlar mycket om att studera sig själv och ta tag i sitt mentala som säger åt en att man ”vill” röka.

Rökning kan ge sjukdomar och skador

När du röker har du större risk att utveckla hjärt- och lungsjukdomar. Cirka hälften av rökarna dör tidigare än icke-rökare. Många människor vet att rökning är farligt, men de röker fortfarande. Du kanske tror att du inte kommer att få någon sjukdom eller att du snart slutar röka.

För att slippa eventuella sjukdomar och skador så är det bra om man slutar röka, har man ändå svårt att sluta röka så finns det andra alternativ som är bättre än cigaretter. Bland annat så finns det vattenpipor som är ett bättre alternativ, även e-cigaretter som inte använder sig av nikotin. Jisonprodukter har ett stort utbud av dessa produkter och erbjuder alltifrån askfat till vattenpipa och humidor.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln