SlöSurfen

Motverka tandvärk med några enkla tips

Tandvärk är ett tecken på dina tänder har blivit skadade och anledningen till varför det gör ont är för att nerven i tanden/tänderna har blivit inflammerade eller infekterade. Tandvärk kan även orsakas av ett hål i tänderna, förstadiet är att det ilar och sedan går dessa ilningar över till smärta och det handlar om att nerven blivit inflammerad. Känner man av den här smärtan är det alltid bra att ta kontakt av akut tandvård. I Stockholm kan du ta kontakt med Stockholmtandläkarcenter. Deras akuttandläkare har hög erfarenhet av tandvård och hjälper dig i rådande stunder. Infektion kan även bildas under en rotfylld tand och detta kan hända när rotfyllningen blir otät och då kan bakterier komma åt tandnerven och skapa infektion.

Symtom på tandvärk

Några av dem vanligaste symtomen för tandvärk är:

  • Ökande ilningar som blir kraftfullare och mer förekommande.
  • Huggande smärta.
  • Återkommande värk.

Dessa symtom kan också påverkas av bland annat sömn, kost och humör. Det absolut bästa för att motverka tandvärk i tidigt stadie är att vara noggrann med tandborstning. Viktigt är att använda fluortandkräm men något som också kan förhindra tandvärk är att äta bra mat för tänderna t.ex. att undvika maträtter med hög sockerhalt samt läsk och godis.

Estetisk tandvård Stockholm

Förutom akut tandvård så erbjuder Stockholmtandläkarcenter estetisk tandvård, vilket innefattar behandlingar som invisalign, skalfasader, tandblekning och tandimplantat. Många som söker det perfekta leendet eller vill få vitare tänder söker sig till estetisk tandvård. Tandläkarna på Stockholmstandläkarcenter har lång erfarenhet av estetisk tandvård och använder sig av moderna verktyg och tekniker för att ge dig det perfekta leendet.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln