SlöSurfen

Samisk design av högsta kvalitet

Hos Made in Jukkas hittar ni handsydda produkter med samisk design av högsta kvalitet. Här hittar ni handsydda väskor och tennarmband gjorda på traditionellt vis av återbrukade material som exempelvis denim. De jobbar även med klassiska material som renskinn och vadmal. Till köket finns det klassiskt gjorda kaffepåsar tillverkade i denim eller renskinn, vilket blir en vacker inredningsdetalj. Ifall du är ute efter det ultimata smycket är tennarmband det självklara valet. De är gjorda i renskinn med en renhornsknapp enligt tradition. Väskorna hos Made in Jukkas finns i många olika utföranden som handväskor, axelremsväskor, kaffepåsar, necessär som är tillverkade i återbrukade denim/jeans eller i renskinn.

Duodji

Sameslöjd (duodji) är en viktigt del av den samiska kulturen. Duodji är de slöjd och konsthantverk som tillverkas av samer och utgår från samiska traditioner, mönster och färger. De traditionella samiska färgerna är röd, grön, blå och gul. Enligt tradition används naturen och renar som källa för de material som används inom duodji. Till produkten ni beställer följer det med ett duodjimärke som är ett märke som delas ut till samiska slöjdare och konsthantverkare. Märket är till för att skydda samiska hantverksprodukter mot plagiering och illojal konkurrens.

Om Made in Jukkas

Made in Jukkas grundades år 2011 och jobbar idag med skinn och återbrukade material för att visa omtänksamhet mot miljön. Produkterna hos Made in Jukkas sys efter traditionella mönster, men även med egna designer.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln