SlöSurfen

Jätten i skyn

Alla har vi fått se lite av superhjältarna och deras kamp mot de onda i ett flertal actionfilmer, Batman, Superman men även den mytologiska Tor som sågs som mänsklighetens beskyddare. Vi har sett hur karaktären tagit form i Marvels serier och filmer om den forna guden och dess kamp mot det onda. Kanske är det inte konstigt att de valde just Tor när dem gjorde film av de gamla Asagudarna, han var populärast och dyrkades av enkelt folk. Men Tor var inte enkel för det, med förmågan att tillkalla åska och storm var hans skicklighet stor när han jagade bort de onda krafterna. 

Det faktum att Tor var en av de starkaste är även något som reflekteras när man kollar på dem som fått föreställa honom i populärkulturen. Vi har sett hur Chris Hemsworth har tränat sina extremt råa pass för att kunna likna och få samma pondus som karaktären Tor. 

Thor – omänskliga krafter

Med sin hammare och råstyrka är Thor, både seriefiguren och Tor i folkmun, någon att räkna med, legenden säger att han slår sin hammare och skrämmer bort skogstrollen. Det krävs mycket kraft och det syns i filmerna där han är med och räddar världen även i Avengers. Vi nämde tidigare skådisen Chris Hemsworth och vi tänkte kolla lite närmre hur han förberedde sig när han skulle spela karaktären. 

Ett krav för rollen var att lägga på en hel del muskelmassa i början, Tor är ju kraftig med enorm styrka och detta bör märkas direkt. För att nå sitt mål började han med 8 veckors bulkning, det är när man lyfter tungt, äter lika tungt och fokuserar på att bli större. För maximal effekt tränade Chris en 3-split där han fokuserade på stora muskelgrupper och tunga vikter så som bröst, rygg, ben, armar och axlar. 

Viktigt när man tränar så hårt är att även äta bra mat i lagom mängd. Annars ger träningen motsatt effekt, speciellt när du bulkar. Målet är att ligga på ett kaloriöverskott varje dag som ska resultera i en jämn viktökning i samband med att musklerna expanderas. Vill du läsa lite närmre om hans träningsrutiner kan du kika in artikeln i sin fulla form här https://www.naturligtomhalsa.se/traningprogram-god-of-thunder/

Gudarna – Populära karaktärer än idag 

Vi kan idag se hur forna gudar tar form i modern populärkultur, med spel och filmer kan vi nästan hitta något för varje gud. Det är inte bara Thor som fått filmer efter sig, kolla bara på The Avengers så ser du där flera karaktärer hämtade från de forna gudarna. Titta in på olika spel och se där hur de tagit form i spelens värld, här https://casino.betfair.se/k/spelautomater hittar vi flertalet spel med olika gudar, allt från fornnordisk mytologi till grekiska gudar. Inte är det konstigt att Hemsworth fick ligga i så hårt som han fick, hur skulle någon annars ta hans karaktär på allvar? 

Om man är osäker på exakt alla gudar i skyn så kan man kika in här http://ungafakta.se/vikingar/tro/asagudar/

Vi hoppas att Tor än idag är däruppe bland molnen och skyddar oss mot de onda trollen! För vem annars ska slå Tors hammare om inte Tor? 

Trendande artiklar

Dela den här artikeln