SlöSurfen

Snart börjar älgjakten

Den 1 september börjar älgjakten uppe i norra Sverige och den 8 oktober i södra. Som jägare är det viktigt att ha rätt utrustning med dig i vildmarken och att du klär dig rätt. Älgjakten innebär att du ska ta dig upp i skymning eller gryning och ställa dig på ditt pass för att invänta älgarna. Hur länge man ska få vänta på att en älg passerar vet man aldrig, därför är det viktigt att du har rätt kläder på dig och att du är förberedd att få stanna på ditt pass länge utan att det händer något. Under hösten är det sällan varmt vid skymning och gryning, därför är det väldigt viktigt att klä sig rätt.

Vad är rätt utrustning?

Det finns viss utrustning du absolut inte kan vara utan som t.ex jaktradio, friluftskök, jaktkniv, väska och mycket mer. Jaktradion är väldigt viktig om du jagar i ett jaktlag så ni kan hålla kommunikationen med varandra under de dryga timmarna innan något händer och även ta del av dina jaktkompisars lycka när de fäller årets första älg. Under de långa passen är det viktigt att hålla sig varm. Ett friluftskök är perfekt då du snabbt kan koka upp lite kaffe, te eller tillaga varm mat som värmer din kropp. Kniven är ett viktigt verktyg ute i skogen som har många användningsområden. Med kniven kan du känna dig säker på att kunna hantera problem och underlätta din vistelse ute i skogen. Viktigast av allt är att ha med dig en smidig väska där allt detta får plats. Här är det viktigt att väskan inte ger ifrån sig en massa prasslande ljud, är vattentät och har praktiska fickor och funktioner som du inte kan vara utan i skogen.

Var hittar jag utrustning?

Du hittar ett stort utbud av jakttillbehör och vapentillbehör, samt allt du kan tänkas behöva på tjuvjakt.se. Här finns som sagt mycket att välja och du kommer garanterat att hitta vad du söker.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln