SlöSurfen

Surfa säkert med VPN

Vill du kunna surfa anonymt och säkert? Då ska du skaffa dig ett VPN. Ett VPN gör att du kan vara anonym på nätet, surfa säkert och dessutom komma åt blockerade sajter. I den här artikeln berättar vi vad en VPN-tjänst är och hur du kan hitta rätt i VPN-djungeln. 

Vad är ett VPN? 

VPN står för virtual private network och är en tjänst som idag erbjuds av flera hundratals aktörer på marknaden. När du använder dig av ett VPN surfar du säkert då tjänsten gör att du skapar en krypterad anslutning till en server och låter din internettrafik passera genom denna server istället för rakt ut på nätet. VPN är därför något som många företag använder sig för att kunna dela resurser med anställda när de arbetar hemma. 

Att använda ett VPN är dock inte bara populärt bland företag, det är dessutom något som många privatpersoner uppskattar att använda sig av. Idag är utbudet av VPN-tjänster stort, att därför hitta rätt i VPN-djungeln kan vara svårt. Om du vill veta vilken VPN-tjänst du ska använda, kan du se ett test av de bästa VPN-tjänsterna här. I guiden jämförs några av de största aktörerna på marknaden och för- och nackdelarna med deras VPN-tjänster.  

Stor prisskillnad på VPN-tjänster 

Om du vill skaffa en VPN-tjänst kommer du snabbt att upptäcka att inte bara finns otroligt många olika VPN-tjänster utan även att priset på de olika tjänsterna varierar kraftigt. Ofta kommer du att behöva betala antingen varje månad eller per år. Att ha ett litet extra öga på detta kan därför vara smart. 

Är integritet viktigt för dig? 

Om integritet är en viktig punkt för dig bör du kika lite extra på punkten huruvida den tjänst du väljer verkligen uppfyller alla integritetskrav. Alla tjänster gör nämligen inte det. Att därför vara uppmärksam på detta kan vara viktigt. 

Trendande artiklar

Dela den här artikeln