SlöSurfen

Snygga solglasögon för både dam och herr

Under den senaste tiden så har allt fler upptäckt att bågar är en av våra viktigaste modeaccessoarer. Thorberg Design erbjuder en kollektion som består av färgglada läsglasögon både för dam och herr. Deras kollektion har även matchade accessoarer till deras läsglasögon och solglasögon.

Vad är läsglasögon?

Det finns flera olika typer av läsglasögon beroende på bågar och glas. Men oavsett vad så har dem samma mål vilket är att hjälpa dig som bär glasögonen att se bättre på nära håll. Läsglasögon kräver olika styrkor för att anpassa oss till hur försämrad synen är i dagsläget. Bland annat så finns det enkelslipade glas och multifokala glas. Enkelslipade glas är som dem låter, väldigt enkla och finns att köpa hos alla optiker och butiker på nätet, även i fysiska matbutiker finns dessa att köpa. Du hittar oftast enkelslipade glas med bågar med en styrka på runt +1.00 till +3.00. Det är fortfarande lika viktigt att ta reda på vad exakt man har för brytfel och hur mycket styrka man behöver för att kunna se bra.

Till skillnad från enkelslipade glas så finns multifokala glas, detta är ett mer avancerat läsglas och desto mer komplext ett synfel är desto avancerade behöver läsglaset vara. Tidigare använde man bifokala och multifokala glas för att korrigera flera synfel samtidigt. Men dessa glas anses inte vara särskilt vackra eftersom det finns en tydlig linje som delar upp glaset i två olika styrkor.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln