SlöSurfen

Blir hemmagjord glass någonsin lika bra?

Det är ganska vanligt att vilja göra egen glass hemma för att det ska bli nyttigare. Det här är en god anledning till att folk köper glassmaskin för att sedan strikt kontrollera innehållet. Men blir det någonsin lika gott som när du köper en färdig glass i kiosken eller i butiken?

Vi jämför Magnum med hemmagjord chokladglass

Okej, vi börjar med ett exempel som borde ge en bra uppfattning om hemmagjord glass verkligen är så bra. Tänk dig en Magnum med knaket som kommer då du biter i den. Tänk dig sedan hemmagjord chokladglass som kanske har lite nyttig kakao som fått stelna i.

Smaken kan ju vara helt fantastisk även på glassen du gjort med din glassmaskin eller med en mixer. Men det där knaket… Alltså det blir inte riktigt samma sak.

Nu kan du argumentera att det mycket väl går att ordna med knak på hemmagjord glass. Fast det här är inte lika enkelt som att köpa glassen redo. Och vi måste komma ihåg att en del av upplevelsen faktiskt kan vara att någon annan har gjort maten. Det smakar ju så mycket bättre när det inte är du som har lagat middagen, eller hur?

Både nyttigt och gott

Struntprat säger du och många andra. Hemmagjord glass blir både godare och den är nyttigare. Smaken av nyttigt är det som höjer hela upplevelsen. Dessutom kan du dra ner på sötman och det är faktiskt riktigt härligt. Kommersiell glass är inte sällan alldeles för söt.

Med äkta ingredienser som riktiga blåbär istället för smakessens eller grädde med bästa egenskaperna blir glassen du gör själv rena rama njutningen. Den kommer att kosta mer men det kan det vara värt.

Att göra glass ihop smakar också gott

Vi ska inte glömma bort att en rolig stund tillsammans med familjen också kan lämna god smak i munnen. Att tillsammans experimentera fram smaker är stimulerande. Egna recept på glass skapas och snart har ni era unika favoriter som inte finns någon annanstans.

Bästa gelaton är ju hemmagjord

Sist men inte minst ska vi komma ihåg att den bästa italienska glassen är gjord precis så som du gör hemma med en proffsig glassmaskin. Inget konstigt här. Om du tänker på detta sätt inser du att det absolut kan bli minst lika gott. Faktiskt godare!

Summering

Inget behöver utesluta det andra. Det kan tyckas vara så att den hemmagjorda glassen vinner men du måste inte välja. Unna dig magnum-knak ibland och ät hur mycket nyttig glass du vill. Livet är nu och det ska levas med god glass!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln