SlöSurfen

Teckna dina försäkringar hos rätt sorts försäkringsbolag Sverige – vi hjälper dig!

Oavsett om du behöver teckna en inkomstförsäkring, bilförsäkring eller kanske en livförsäkring, finns det många saker att tänka på. Bland annat vill du hitta ett försäkringsbolag som erbjuder mycket för pengarna, men som också kan erbjuda service och rådgivning om det skulle behövas.

Först och främst behöver du såklart veta vilka försäkringar som är relevanta för dig. Man brukar säga att trafik-, hem- och sjukförsäkring är sådant som alltid behövs. Sedan är bil-, barn-, villa-, liv- och djurförsäkringar sådant som ofta hör till men som inte alltid är relevant. Du kan även välja att försäkra produkter, som en mobiltelefon eller en dyr kamera genom en produktförsäkring, skydda dig mot ID-intrång med en ID-skyddsförsäkring och liknande. Ja, det finns hur många olika försäkringar som helst, så se till att börja med det viktigaste.

För att jämföra försäkringsbolag Sverige är det bra att kolla på saker som:

 • Vad kostar försäkringen?
 • Hur stor ersättning får du?
 • Vad ingår i försäkringen?

Det finns dessutom flertalet försäkringsbolag i Sverige som erbjuder prisreducerade försäkringar om man exempelvis är medlem hos ett fackförbund. Även om du redan har tecknat olika försäkringar och varit nöjd under åren, finns det alltid anledning till att jämföra och säkerställa att du inte kan hitta ett bättre erbjudande. Att byta försäkringsbolag Sverige kan många gånger innebära att du sparar mycket pengar i längden.

Men vilka försäkringsbolag är störst och mest populära i Sverige? För att veta vem som är störst måste man även veta vilken typ av försäkring som jämförs. Kolla in vår lista över försäkringsbolag i Sverige för att se vilka som är mest populära för fordonsförsäkringar just nu.

 1. Länsförsäkringar
 2. Dina försäkringar
 3. Folksam

Och de försäkringsbolag i Sverige som är mest populära för sina inkomstförsäkringar? Här är en lista över försäkringsbolag i Sverige med de mest populära bolagen för inkomstförsäkringar just nu.

 1. Ledarna
 2. JobbGarant
 3. Vision

För att hitta den bästa inkomstförsäkringen behöver du jämföra andra saker, bland annat hur hög maxlön man kan försäkra, hur lång ersättningstiden är och om andra förmåner ingår, exempelvis arbetssökande tjänster och liknande.

Något som är bra att veta innan du tecknar en försäkring är att endast trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag. Därefter är det upp till var och en att teckna kompletterande försäkringar för deras livsstil och ändamål. Till exempel är hemförsäkring viktig (även om du enligt lag inte behöver den) då hemförsäkringen även täcker många andra behov, som reseskydd, ansvarsskydd och rättskydd. Men vilka försäkringar skulle man då kunna skippa?

Några försäkringar som du bör fundera ett extra varv kring innan du tecknar, är bland annat:

 1. Sjukvårdsförsäkringar

Om du är anställd har du förmodligen redan en sjukvårdsförsäkring via din arbetsgivare. Via skatten får du dessutom fri offentlig vård.

 1. Produktförsäkringar

Istället för att teckna drummelförsäkringar över varje pryl i hemmet kan det vara bättre att skippa produktförsäkringar. Du har redan ett automatiskt skydd via konsumentköplagen, genom garantier samt genom hemförsäkringens allrisk och elektronikskydd.

 1. Extra avbeställningsskydd via resebyråer/flygbolag

Om det gäller vanliga resor (och inte extremt dyra resor) täcker din vanliga hemförsäkring de flesta behov när det kommer till reseförsäkringar, så länge resan är kort. Reser du bort längre perioder bör du teckna en kompletterande reseförsäkring.

 1. ID-skyddsförsäkringar

Återigen ingår ett motsvarande skydd i den vanliga hemförsäkringen, att teckna ID-skyddsförsäkringar är ofta överflödigt.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln