SlöSurfen

Tips för att välja den perfekta poolen för din trädgård

Om du har drömt om att ha en pool i din trädgård är det nu den perfekta tiden att förverkliga den! Simbassänger finns i alla former och storlekar, och det finns många olika typer tillgängliga. Från glasfiber till termopooler med mera, det finns något för alla. I det här blogginlägget utforskar vi de olika typerna av pooler och ger några tips om hur du väljer rätt pool för dig.

Glasfiberpooler

Glasfiberpooler är en av de mest populära pooltyperna eftersom de är snabba att installera och lätta att underhålla. De är konstruerade av ett gjutet skal av kompositmaterial som sedan installeras i ett förberedt hål i marken. Eftersom de är förformade har de också en rad olika funktioner som trappor, sittplatser, badplatser och spaanläggningar inbyggda i dem. De kräver minimalt underhåll eftersom de lätt kan rengöras med ett filtersystem eller klortabletter.

Thermopool

Thermopool använder naturlig värmeenergi från solen för att värma upp vattnet i poolen. De fungerar med hjälp av en isolerad solfilt som sitter ovanpå poolen och som absorberar solens värme och fångar den i ett skikt mellan vatten och luft så att den kan hålla sig varm även under de svalare månaderna. Thermopool kräver också mindre underhåll än andra typer eftersom de inte behöver kemiska behandlingar eller filtersystem.

Pooler ovan jord

Överjordiska pooler är utmärkta om du inte har mycket utrymme eller vill ha något mer prisvärt än en pool under jord. De finns i alla former och storlekar, allt från runda konstruktioner till ovala och till och med friformade former som kidneybönor. Överjordiska pooler kan installeras snabbt eftersom de bara kräver minimala förberedelser innan de sätts upp och fylls med vatten. De ger massor av nöje för familjer men kräver något mer underhåll än markpooler på grund av att de saknar filtreringssystem eller klorbehandlingar; i stället måste du regelbundet rensa bort skräp som löv eller kvistar som kan samlas med tiden.

När det kommer till kritan finns det inget rätt eller fel val när du väljer en typ av pool för din trädgård; allt beror på vilka funktioner du behöver och vad som passar bäst inom dina budgetramar. Alla tre typerna – glasfiber, termopool och ovan jord – erbjuder olika fördelar som gör dem alla idealiska för vissa situationer; så ta dig tid att fundera på vilken typ som bäst passar dina behov innan du fattar något beslut! Med dessa tips i åtanke borde du vara på god väg att hitta den perfekta poolen för din trädgård!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln