SlöSurfen

Vad heter Babblarna?

Hemmavid när vi behöver några minuter för att hinna plocka undan, städa, ta en dusch eller bara behöver varva ner så är Babblarna på Youtube oftast vår räddning. Vi har, som tur är, en iPad som lilla S kan sitta med och i hemmet sprider det sig ett lugn så fort vi tryckt på play.

Men trots att vi stått för en tredjedel av grattislåtens 27 miljoner visningar på youtube så har jag ändå inte lyckats lära mig vad de olika babblarna heter. Namnen har jag absolut hört ett flertal gånger men vem är vem?

Vore det inte bra om de gjorde en film där de faktiskt presenterade sig? Sjukt otrevligt att de inte gjort det än (;

Tidigare när jag har pluggat så har min bästa studeringsteknik varit att skriva ned saker som jag behöver komma ihåg. Därför tänker jag att jag förmodligen behöver skriva ned babblarnas namn om jag någonsin ska kunna komma ihåg vad de heter. Så here goes!

Vad heter babblarna – en liten presentation (men mest för min egen skull alltså)

 • Babba – Den bruna!
  Beskrivs som en pratsam figur som arrangerar aktivitet för alla.
 • Bibbi – Den gula!
  En lite mer försiktig typ som gillar att ta det lugnt och studera saker.
 • Bobbo – Den röda!
  Den glada och spralliga men som har ett hett temperament.
 • Dadda – Den gröna!
  Impulsiv, klumpig och kramig!
  Förmodligen därför Siri gillar Dadda, de är väldigt lika till sättet!
 • Diddi – Den lilla rosa!
  Det lilla yrvädret med mycket energi som gillar volta och hoppa.
 • Doddo – Den blåa!
  Den lugna och stabila som sätter andra först.
  Doddo är nog den man ser sjunga mest.

(Beskrivningarna är hämtade från babblarnas sida)

För lilla Siri där hemma är Dadda den stora favoriten och vi har faktiskt köpt ett grönt sött fodral till vår iPad på Lux-Case.se, som Siri bara ÄLSKAR. Ibland är det oklart om hon faktiskt säger Padda eller Dadda när hon vill kolla på babblarna i iPadden 😀

Trendande artiklar

Dela den här artikeln