SlöSurfen

Atlaskotan – behandlingar som fungerar

Det kan finnas flera orsaker till varför man känner av domningar i både händer och fötter. Om smärtan strålar på baksidan av låret och i vissa fall direkt till foten kan det vara smärta i ischias. Det finns både ”äkta” och ”falska” ischias.

Skillnaden mellan äkta och falsk ischias

Sann ischias är mindre vanligt och orsakas av nervsystemet i ryggraden och beror i många fall på diskbråck eller diskbuktning. Om smärtan går något under knäet tillsammans med förlust av känsla eller svårigheter att lyfta benet kan det finnas nerver som har komprimerats under bunten. I detta fall bör du rådfråga en läkare. Läkare ordinerar vanligtvis recept för vila, ger smärtlindring och inflammationshämmande mediciner.

Falsk ischias eller piriforis syndrom, som det kallas, är mycket vanligare och kan bero på att musklerna är anspända och alltså väger på ischiasnerven. Falsk ischias smärta känns vanligtvis bakom låren, men till skillnad från ischias går den sällan till benet. För behandling av falsk ischias rekommenderas en behandling som kallas ATLANTOtec-metoden. Behandlingen inkluderar en grundlig vibrationsmassage av ryggmärgen.

Atlaskotan ger behandling med hjälp av ATLANTOtec-metoden som rekommenderas för att skapa symmetri och balans genom djup vibrationsmassage. Behandlingen har visat sig vara effektiv mot bland annat spänningshuvudvärk och migrän.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln